Widgety prehliadačov mali obmedzené použitie. 

Portál PhoneArena teraz informuje o novinke, ktorá sa dostala do prehliadača Google Chrome. Na domovskú plochu bude teraz možné pridať dva celkom nové widgety.

Prvý má rozmery 4 × 1. Ide o tradičný kompaktný widget s poľom, do ktorého je možné vkladať požiadavky na vyhľadávanie.  Hneď vedľa sa nachádza tlačidlo, ktorým sa aktivuje hlasové vyhľadávanie, režim inkognito, Google Lens a offline hra Dino. Pokiaľ však zmeníte rozmery toho widgetu na 4 × 2, tak všetky spomenuté doplnky sa presunú do jeho dolnej časti a v hornej zostane iba veľké vyhľadávacie pole. Widgety je možné prepínať do tmavej alebo svetlej témy.

Google Chrome widgetyZdroj: PhoneArena
Google Chrome – 3 nové widgety

Druhým v poradí je widget s rozmermi 2 × 2, ktorý ponúka priamy prístup ku hre „Chromium Dino„. Ide o jednoduchú offline hru. V nej pomocou T-Rexa odstraňujete prekážky, ktoré sa mu postavia do cesty. Hra je dostupná v oboch verziách widgetov.

Pokiaľ máte vo svojom telefóne nainštalovaný Android 12 a chcete si pridať jeden z widgetov na domovskú obrazovku svojho smartfónu, tak ťuknite na prázdne miesto domovskej obrazovky a podržte na ňom prst. Následne môžete zo zoznamu widgetov (miniaplikácií) vybrať požadovaný widget prehliadača Chrome a pridať ho na domovskú obrazovku svojho smartfónu.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.