Vyhľadávanie na webe nebolo nikdy zábavnejšie.

Google Lens je technológia rozpoznávania obrázkov, ktorá je navrhnutá na získanie relevantných informácií súvisiacich s objektmi, ktoré identifikuje, pomocou vizuálnej analýzy založenej na neurónovej sieti. Aj keď ide o jeden z menej nápadných nástrojov spoločnosti Google, určite patrí medzi tie najužitočnejšie. 

Funkcia sa iba pred pár rokmi dostala do prehliadača Google Chrome, pričom najskôr bola dostupná iba vo verzii pre telefóny. Teraz sa však zdá, že Google Lens sa začína ešte viac udomácňovať aj v prostredí počítačov. Portál AndroidPolice teraz informuje, že Google začína testovať funkciu Lens aj vo Vyhľadávaní pre počítače.

Testeri už teraz môžu v rámci panela Vyhľadávania Google vidieť jasne sfarbenú ikonu Google Lens. Nachádza sa hneď vedľa ikony mikrofónu. Po kliknutí na ikonu Google Lens je používateľom umožnené nahrať požadovaný obrázok, po čom sa zobrazia všetky súvisiace výsledky vyhľadávania. Aj tu je možné vyhľadávať iba na základe vybraných častí obrázka, aby boli výsledky čo najpresnejšie.

Google Lens pre PCZdroj: AndroidPolice
Google Lens pre PC

Pokiaľ však už teraz chcete začať využívať funkciu Lens v počítačoch, tak ju nájdete v rámci prehliadača Google Chrome. Aj v tomto prípade sa najskôr otvorí kontextová ponuka a všetko ostatné je už veľmi intuitívne. 

Oceňujeme, že Google Lens sa začína dostávať čoraz viac do prostredia počítačov, no pokiaľ však túto funkciu nemáte v telefóne, rýchlo to napravte. Ide o skutočne užitočný nástroj.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.