Aktualizácia je síce malá, ale užitočná.

Aktuálne verzie internetových prehliadačov majú veľmi dobre spracovaný prehľad histórie prehliadania, avšak niektoré funkcie stále chýbajú. Hoci Google svoj prehliadač Chrome neustále aktualizuje, tak až teraz sa do neho dostala funkcia, ktorá sprehľadní históriu prehliadania a prezradí, ktorá stránka bola navštívená prostredníctvom aplikácie tretej strany.

Táto novinka zároveň pomôže lepšie pochopiť, prečo sa v histórii prehliadania nachádzajú niektoré stránky, hoci ste ich neotvárali priamo v prehliadači Chrome. Ak ste si aj vy v histórii prehliadania našli stránky, ktoré si nepamätáte, že ste ich navštívili cez prehliadač, tak boli otvorené aplikáciou tretej strany a nie počas prehliadania webu priamo cez Chrome.

Na skutočnosť, že stránka bola navštívená prostredníctvom aplikácie tretej strany odteraz upozorní nový indikátor nachádzajúci sa pri zázname, ktorého sa to týka. O novinke informoval Artem Russakovskii, ktorý uviedol, že história prehliadača Google Chrome odteraz prezradí, či bola stránka navštívená prostredníctvom aplikácie tretej strany, ako je napríklad aplikácia Google alebo Správy Google (Google News)

Viac o tejto zmene prezradia aj snímky obrazovky, ktoré obsahujú tri záznamy prehliadania z inej aplikácie, než je prehliadač Chrome. V tomto prípade ide o aplikáciu Google a spravodajskú aplikáciu Správy Google. Tu je jasne vidieť, že pôvod záznamu jasne vyjadruje URL adresa pochádzajúca z jednej z týchto aplikácií. Hoci ide o nenápadnú aktualizáciu, tak je možné, že niektorí používatelia si ju ani nevšimnú. Existuje však aj druhá skupina používateľov, ktorí ocenia jej prínos.

Novinka je užitočná aj preto, lebo čoraz viac aplikácií uprednostňuje, aby používatelia zostali v nich aj po otvorení externého odkazu, avšak história stránky sa bude ukladať v prehliadači Chrome, ak si ho nastavíte ako predvolený. 

Zdroj: Artem Russakovskii

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.