Teraz priamo v zariadení.

To znamená, že k tomuto účelu už nie je potrebné využívať servery spoločnosti Google. Keďže prehliadanie webu je z pohľadu osobných údajov pomerne nebezpečné, Google využíva strojové učenie, ktoré je teraz ešte lepšie a bezpečnejšie. Najnovšie sa Google so svojimi novinkami v oblasti umelej inteligencie pochválil aj na svojom blogu. Zdôraznil, že všetky tieto aktualizácie budú využívať modely strojového učenia, ktoré sa budú vykonávať priamo v zariadení.

Blokovanie oznámení

Jednou z oblastí, ktorá dokáže používateľom poriadne “otráviť“ život, sú aj vyskakujúce žiadosti oznámenia stránok. Hoci sú aj situácie, kedy si ich používatelia dobrovoľne zapínajú, Chrome teraz dokáže na základe ich predchádzajúceho správania predpovedať, kedy túto možnosť stránke neudelia. V tom prípade prehliadač túto žiadosť ani nezobrazí a rovno ju zablokuje.

Bezpečnejšie prehliadanie

Spoločnosť Google ešte v marci zaviedla nový model strojového učenia pre prehliadač Chrome, ktorý odhalí 2,5-krát viac potenciálnych škodlivých stránok a phishingových útokov ako predchádzajúci model. V konečnom dôsledku to znamená, že nový model prehliadača je bezpečnejší a s vyššou mierou súkromia.

Google Chrome
Google Chrome

Nové inteligentné tlačidlo

Ďalším z nových prírastkov prehliadača Google Chrome je aj tlačidlo, ktorého funkcie sa inteligentne prispôsobujú na základe návykov používateľa. V závislosti od používania sa bude zobrazovať buď tlačidlo novej karty, možnosť zdieľania, alebo skratka hlasového vyhľadávania. Pokiaľ však používateľ nebude s návrhmi spokojný, bude si môcť dlhým stlačením ikony vyvolať manuálny výber, ktorý mu umožní vybrať si do popredia pre neho vhodnú funkciu.

Preklad v Journeys

Prehliadač Chrome začal používať aj aktualizovaný model AI na identifikáciu jazyka, ktorý na základe používateľských preferencií vie, či je potrebné stránku v Journeys preložiť, alebo nie. Journeys je funkcia, ktorá pomocou umelej inteligencie zoskupuje históriu vyhľadávania na základe určitých tém. Aktuálne je však dostupná iba vo vybraných jazykoch – Angličtina, Nemčina, Španielčina, Francúzština, Taliančina, Holandčina, Portugalčina a Turečtina.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.