Produkt s označením Clip sa ľahko používa a podľa výrobcu v sekunde premení akýkoľvek bicykel na elektrobicykel s dojazdom približne 12 km.

Clip je kompatibilný so všetkými mestskými, cestnými a trekingovými bicyklami s kolesami 26- až 28 palcov.

Startup Clip sídli v newyorskom Brooklyne a Clip je zatiaľ ich jediným produktom. V skutočnosti je to pohon, ktoré sa pripevní na prednú vidlicu bicykla a zrazu je z neho elektrický bicykel. Clip firma predáva za 499 USD (bez dane) a to za model Commuter a o 100 USD je drahší model Explorer.

Commuter pritom váži približne 4 kg a model Explorer je o pol kila ťažší. Explorer má batériu s kapacitou 192 Wh, ktorej plné nabitie trvá celú hodinu. Dojazd sa uvádza na 19,5 km a maximálna rýchlosť je 15 km/h. Model Commuter ponúka polovičnú kapacitu batérie, z toho vyplýva aj o polovicu kratší čas nabíjania ale aj o polovicu kratší dojazd.

Clip teda nie je určený na dlhé jazdy. Je to skôr nástroj pre nadšencov, ktorí chcú premeniť svoj starý, možno aj dlhšie odložený bicykel na použiteľný dopravný prostriedok. Podľa výrobcov však polovica všetkých mestských jázd aj tak nie je dlhšia ako 5 km. Clip sa po jazde ľahko odpojí z bicykla a potom si ho môžete ľahko vziať so sebou a nabíjať doma.

Veľkou výhodou tohto riešenia je práve rýchla montáž bez náradia a spoľahlivosť pripevnenia. Súčasťou dodávky je diaľkové ovládanie na riadidlá a tiež napájací adaptér.

Zdroj: Clip

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.