Zase vychytávka, ktorá v Amerike exceluje. Toto je už jej druhá verzia. Údajne najväčší predaj má produkt Electron Wheel v San Franciscu, lebo tunajšie terasové cesty sa s elektrobicyklom prekonávajú predsa len ľahšie. A teraz podrobnejšie – Electron Wheel je v podstate predné koleso, ktoré namontujete na váš starý bicykel.

Súčasťou kolesa je 36 V Li-Ion batéria a 400 W motor. Hmotnosť kolesa je 8,4 kg. Za 30 sekúnd ho namontujete na bicykel, na pedále nasadíte riadiaci člen a je vybavené. Mobilná aplikácia? Samozrejme, veď bez nej by to na CES-e nešlo. V telefóne máte údaje o prejdenej vzdialenosti, ostávajúcej kapacite batérie, aktuálnej asistenčnej sile a pod.

Koleso má v sebe aj GPS prijímač, teda buď vy, alebo niekto iný oprávnený môže sledovať, kde sa bicykel práve nachádza. Pár technických údajov – maximálna rýchlosť je okolo 30 km/h, dojazd na jedno nabitie niečo menej ako 80 km. Riadiaci člen na pedáloch určuje silu vyvíjanú motorom – čím viac ťaháte, tým viac motor pomáha až do limitnej rýchlosti.

Pritom má aj špeciálny režim na kopce, keď vám motor pomáha viac. Nabíjanie batérie v kolese trvá dodanou nabíjačkou 5 hodín. A ešte cena – pre 26-palcové koleso je to 799 dolárov. Náhradná nabíjačka stojí 85 dolárov.

Značky: