Toto sú prémiové slúchadlá. Rodina Aurvana tak bola vždy z našej strany vnímaná. Slúchadlá majú integrovanú funkciu handsfree a dva prvky na kábli. Jedným z nich je mikrofón na hovory, druhý prvok je v časti, kde sa oba káble spájajú.

Tam je posuvný prvok na úpravu hlasitosti a tlačidlo na prijatie hovoru alebo prehrávanie hudby. Kábel je gumový a neprenáša nežiaduce rušenie. Výrobca zapracoval aj na špeciálnych náušníkoch. Tie majú technológiu AuraSeal.

Už na dotyk sú jemnejšie než ako ich bežne poznáte z tohto typu slúchadiel. Odhlučňujú aj okolité rušenie, a to až do úrovne 95 %. Stačí si ich dať do uší a eliminujete väčšinu nežiaducich zvukov. Vhodné sú do kancelárie alebo na cestovanie. V balení je adaptér do lietadla aj čistiaca spinka na silikónové náušníky. Tie sú skutočne ergonomické a veľmi dobre sa prispôsobia vášmu zvukovodu.

Dynamika basov je niečo, čo sme si tu veľmi obľúbili. Celkovo je zvuk vyvážený, niekedy možno s prenikavejšími stredmi a výškami, avšak inak k nim nemáme výhrady. Slúchadlá majú svoju cenu, a tá si kladie za cieľ odrážať patričnú kvalitu zvuku. A robia to dobre.

Hodnotenie
+ odhlučnenie AuraSeal, kvalita spracovania celých slúchadiel, vynikajúci zvuk
– žiadne podstatné

Zapožičal: Creative
Cena: 59 EUR

Názov modelu / Technické parametreCreative Aurvana In-ear2 Plus
Typdrôtové
Veľkosť meniča [mm]N/A
Odhlučnenie od okoliaAuralSeal
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]15 ÷ 16 000
Typ konektoraL konektor
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia5/5
Kvalita reprodukcie5/5
Pomer cena / výkon5/5
Cena [EUR s DPH]59,00

Tento článok vyšiel aj v tlačenom májovom vydaní TOUCHIT č. 5/2017 ako súčasť testu slúchadiel, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.