Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Jeden z hlavných hráčov na globálnom poli odvetvia výroby televízorov a vedúca spoločnosť pre spotrebnú elektroniku, oznámila uvedenie najnovšieho radu televízorov 8K Mini LED na slovenský trh. Konkrétne ide o modelový rad TCL X925 v uhlopriečkach 65 a 75 palcov. Svetová premiéra tohto radu prebehla len nedávno, v septembri 2021. Cena pri veľkosti 65 palcov začína na 2 990 EUR, pri 75 palcoch je cena 3 990 EUR. Na televízory TCL X925 je poskytovaná bezplatná predĺžená záruka na 5 rokov (nutná registrácia).

Zdroj: TCL

Neuveriteľná kvalita obrazu aj zvuku

Technológia Mini LED použitá u radu X925 poskytuje divákom neprekonateľný zážitok pri sledovaní televízora, kedy je viac kontrastných ovládacích zón vytvorených diódami LED, ktoré sú oveľa menšie a v oveľa väčšom počte. Dôsledkom čoho má potom obraz viac detailov, žiarivú svietivosť a širší rozsah HDR (High Dynamic Range).

Nové televízory získali certifikácie asociácie 8K, ktoré garantujú skutočný zážitok v rozlíšení 8K. Rad X ponúka nielen rozlíšenie 8K ale taktiež 8K upscaling pre viac digitálneho obsahu s najlepšou dosiahnuteľnou čistotou obrazu, a to vďaka displeju 8K 120 Hz.

Zdroj: TCL

Rad X925 s technológiou TCL QLED vylepšuje farebný objem o 100 % za použitia viac než jednej miliardy farieb. Všetky zobrazenia sú reprodukované s neuveriteľnou hĺbkou odkazujúcou na 3D rozmer. Divák je potom doslova pohltený a vtiahnutý do každej scény a do každého jednotlivého okamihu. Rad X925 má audio systém 2.1 s výkonom 60 wattov s ohromujúcim a výkonným zvukovým prednesom. Audio systém využíva hardvér Onkyo a ďalšie technológie vrátane Dolby Atmos®. Divák je tak vtiahnutý priamo do deja vďaka silnejšiemu a obklopujúcemu zvuku, ktorý naplní celú izbu a vtiahne ho.

Neprekonateľný herný zážitok

Rad X925 má integrovaný režim Game Master Pro pre novú generáciu hráčov. Prvky Game Master Pro zahŕňajú ďalej rozhranie HDMI 2.1 a pripojenie Wifi 6 pre bezproblémové zobrazovanie aj v priebehu rýchlych herných scén s nízkym oneskorením odozvy. Medzi použité technológie a vylepšenia patrí ďalej 120Hz zobrazovacej frekvencie s dynamickou kompenzáciou, menšia farebná chybovosť, zníženie neostrostí aj vibrácií obrazu. Ďalej nové televízory využívajú technológiu pre obnovovaciu frekvenciu VRR (Variable Refresh Rate), pracujú v režime ALLM (Auto Low Latency Mode) a eARC, čo je v dôsledku znamená jedinečný audiovizuálny zážitok pri hraní hier ale taktiež pri televíznej a filmovej zábave.

Google TV

Televízory X925 prichádzajú so službou Google TV, ktorá spája filmy, televízne relácie a ďalšiu zábavu naprieč aplikáciami a predplatnými pre ľahké prechádzanie z jedného miesta. Používatelia môžu objavovať nový digitálny obsah podľa odporučenia zo svojich aplikácií.

Kombináciou špičkovej technológie TCL Mini LED, rozlíšením 8K a technológiou QLED s novým zážitkom zo zábavy vďaka Google TV budú televízory radu X pomáhať používateľom a divákom objavovať a pristupovať k digitálnemu obsahu, ktorý milujú v úžasnom rozlíšení na najnovších obrazovkách TCL. To všetko teraz oveľa jednoduchšie.

Inteligentné funkcie

Rad X925 pomocou kamery Magic spája televízny zážitok so spoločenským zážitkom a umožňuje prepojenie bez hraníc. Televízory majú predinštalovanú aplikáciu Google-Duo, ktorá umožňuje okamžité video hovory s rodinou či priateľmi. Televízory sú predprogramované s radom povelov pomocou gest, čo umožní používateľom spolupracovať s televízorom pomocou pohybu paží skôr než pomocou hlasového ovládania alebo diaľkovým ovládačom.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.