Tak, toto je pre IT-čkára pri pohybe v teréne nevyhnutná vec. Prináša vám totiž kvalitnú kávičku aj na lavičke, v lese či priamo na horskom štíte. Neverili sme tomu, ale Wacaco Nanopresso urobí v terénnych podmienkach kávičku s vysokou penou, ktorú si naozaj vychutnáte.

Ako to funguje? Nasypete ideálne čerstvo zomletú kávu do filtra, vlejete horúcu vodu do malého zásobníka a po niekoľkých pumpovaniach začne z trysky vytekať do pohárika skvelé espresso. Všetko je v dodávke, potrebujete len tú zomletú kávu a horúcu vodu – tak 50 až 80 ml. Príprava je naozaj jednoduchá, ako problematickú vidíme práve tú horúcu vodu. Môžete si ju so sebou priniesť v termoske a takúto vodu použijete v teréne aj na polievku. Prípadne si ju zohrejete na ohníku či plynovom variči.

Do filtra sa zmestí 8 gramov kávy, je na vás ako bude zomletá. Utlačíte ju pomocou dodávanej odmerky. Pumpička dokáže vytvoriť tlak 18 barov. Pár prvých stlačení je určených na sparenie kávy a ďalej už pumpujete podľa chuti. Celkovo je Wacaco Nanopresso skutočný kávovar pre znalcov a nie improvizácia do terénu. S hmotnosťou 340 gramov sa zmestí do batoha. Pohárik je súčasťou kávovaru. Na čistenie postačí kávovar opláchnuť prúdom vody.

Cena: 75,90 € s tvrdým puzdrom

Zapožičal: www.ekokapsule.sk

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.