Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Chytrý riadený prepínač Zyxel GS2220 je dokonalou voľbou pre všetky organizácie, ktoré potrebujú zlatú strednú cestu kombinujúcu pokročilé prvky, spoľahlivý výkon a základnú funkcionalitu. Bližšie tento model predstaví Petr Koudelka, Senior Sales Engineer, ze společnosti Zyxel.

Prepínače sú základné stavebné kamene sietí a pripojovacie body pre klientské a sieťové zariadenia, ako napr. bezdrôtové prístupové body, IP kamery, IP telefóny a periférie zapojené do siete. Okrem toho prepínače fungujú ako spojovacie skrine pre sieťovú prevádzku, ktoré signály a pakety posielajú do smerov, do ktorých je to potrebné.

Väčšina užívateľov a správcov sietí sa uspokojí s tým, keď prepínač plní svoje základné funkcie, a naviac sa vlastne ani nemusí prepínačmi, ktoré sú umiestnené v rôznych častiach siete, zaoberať.

To však platí, len dokiaľ sa neobjaví nejaká nevyhnutná funkcia, ktorá sa najlepšie plní pomocou prepínača v samotnom srdci siete. A práve z toho dôvodu spoločnosť Zyxel vedľa neriadených prepínačov, ktoré jednoducho vykonávajú tieto základné funkcie, ponúka tiež rôzne riadené modely s pokročilou funkcionalitou, bez ktorých sa mnohí zákazníci neobídu.

Zlatá stredná cesta

Každý zákazník má samozrejme iné potreby, pričom zmestiť všetky požiadavky a funkcie do jedného prepínača je takmer nemožné. Pokiaľ by sme sa o niečo také pokúsili, výsledkom by bola rozmerná a drahá krabica plná funkcií, z ktorých mnohé by väčšina zákazníkov nikdy nevyužila.

Úlohou spoločnosti Zyxel teda je nájsť zlatú strednú cestu, t.j. zariadenia, ktoré svojou paletou funkcií splnia všetky požiadavky väčšiny zákazníkov, ale na druhú stranu nebude príliš špecifické, zložité ani nákladné.

Trúfame si tvrdiť, že práve toho sa nám podarilo modelom GS2220 dosiahnuť. Tento chytrý riadený prepínač disponuje širokou škálou funkcií pre meniace sa potreby moderných organizácií a súčasne predstavuje spoľahlivé každodenné zariadenie a vynikajúcu hodnotu za vynaložené peniaze.

Z jeho funkcií určite stojí za zmienku podpora viac audio a video streamov (režim Networked AV), bezvýpadková podpora napájania zariadenia pres PoE a extrémne tichá technológia chytrého chladenia. Prepínač je naviac dodávaný s ročnou licenciou Nebula ProPack, ktorá zahŕňa funkcie automatického zálohovania a obnovy, správu prenosovej kapacity, možnosť nastavenia virtuálnej LAN a podporu väčšieho počtu bezpečných pripojení.

Intenzívnejšia spolupráca

Všetky tieto funkcie dnes zákazníci stále viac vyžadujú. Napríklad hotely potrebujú riešenie, ako dostať video a audio do každej miestnosti. Vzhľadom ku stále častejšiemu používaniu nástrojov pre videokonferencie a vzdialenú spoluprácu, s rovnakou požiadavkou prichádzajú tiež mnohé kancelárske budovy a školy.

V stále väčšej miere sa dnes používa napájanie cez Ethernet (PoE), a to obvykle k rozšíreniu bezdrôtových sietí a k prevádzke bezpečnostných kamier. Funkciu bezvýpadkovú podporu napájania zariadenia pres PoE preto ocenia všetci užívatelia, ktorí potrebujú garanciu ich nepretržitej prevádzky.

S ohľadom na rozmach virtuálnych a hybridných pracovísk je obrovskou výhodou prepínača GS2220 kompatibilita s platformou Nebula, ktorá umožňuje vzdialenú inštaláciu a správu sieťových zariadení a podporuje virtuálne siete a bezpečné pripojenia.

A v neposlednom rade sa prepínač GS2220 vyznačuje ultra tichou prevádzkou, takže je možné ho bez obáv inštalovať aj v tých najmenších kanceláriách.

Rýchle optické pripojenie

Vedľa vyššie uvedených funkcií prepínač GS2220 umožňuje tiež chytré riadenie, ktoré je nevyhnutné k efektívnej prevádzke siete, a má SFP optické uplink porty (dva na modeloch GS2220-10/10HP, štyri na modeloch 28/28HP a šesť na modeloch 50/ 50HP), takže si poradí aj s dnešnými vyššími nárokmi na prenosovú kapacitu.

Vďaka tejto kombinácii predností je prepínač GS2220 tým správnym riešením pre organizácie, ktorým sa bude hodiť jedna alebo viac z jeho pokročilých funkcií, ale ktoré na druhú stranu nechcú utrácať za niečo, čo nepotrebujú a nikdy nevyužijú. V prípade záujmu o ďalšie informácie prosím kontaktujte lokálne zastúpenie alebo partnera spoločnosti Zyxel.

Značky: