Facebook vlastní Instagram aj WhatsApp, ale zatiaľ sú tieto služby oddelené. To sa pravdepodobne zmení a Face údajne plánuje na mobilných zariadeniach spájať služby chatu v Instagrame a Messengeri.

Niektorým používateľom sa objavilo upozornenie v Instagrame pre iOS a Android o tom, že ponúka „nový spôsob správy“ a zároveň sa im zobrazuje ikona aplikácie na zdieľanie fotografií v Messengeri. V upozornení, ktoré používateľom ponúka možnosť aktualizácie aplikácie, sa uvádza okrem iného aj možnosť chatovania s priateľmi na Facebooku.

Po klepnutí na aktualizáciu sa ikona správ na Instagrame nahradí logom aplikácie Messenger. Zatiaľ však nie je možné, aby používatelia Instagramu posielali správy používateľom Facebooku.

Vyzerá to tak, že fúzia chatov Instagram a Messenger je už nevyhnutnosťou.

Kombinácia programov Messenger, WhatsApp, Instagram

Na začiatku minulého roka sa šéf Facebooku, Mark Zuckerberg snažil zlúčiť služby zasielania správ v službách Messenger, WhatsApp a Instagram, čo by používateľom umožnilo vzájomné rozhovory na všetkých troch platformách. Zuckerberg tiež údajne nariadil, aby všetky tri aplikácie používali jednotné šifrovanie, pričom zlúčenie malo byť zavedené v roku 2020. Aktuálne spríva na Instagrame môže znamenať, že tento plán nadobúda reálne kontúry a všetky tri aplikácie budú integrovaná do jednej služby správ ešte pred koncom tohto roka.

Zdroj: Digital Trends

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.