Tentoraz ide o skutočný systém, ktorý sa bude dať používať.

Na internete sme našli špeciálny projekt, ktorý sa venuje transformácii Windows 8 alebo novšieho na Vista alebo 7. Jeho názov je Revert8Plus. Stačí na to jediný príkaz a systém sa kompletne premení podľa niekdajšieho vzoru. YouTube doteraz poskytoval množstvo videí, ako by mohli jednotlivé systémy vyzerať. Išlo o grafické stvárnenie variácií súčasných alebo minulých operačných systémov Windows. Tento doplnok, ktorý si spustíte na vlastnom systéme ho kompletne transformuje tak, aby sa čo najviac podobal na vami zamýšľaný výsledok.

Projekt funguje aj na najnovšom Windows 11 a neinštaluje staršie systémy. To, čo v tomto prípade nazývame transformáciou, znamená inštaláciu témy systému. Systém sa bude podobať na jednu zo svojich starších verzií. To v závislosti na zvolenej téme. Nástroj Revert8Plus ide skutočne do hĺbky, no dá sa zo systému aj odstrániť.

Autor uvádza plnú kompatibilitu so systémom Windows 8 / 8.1 alebo Windows 10 v1809. V tabuľke nižšie nájdete presný popis toho, s ktorými verziami systému je plne kompatibilná. V niektorých prípadoch je dostupná len čiastková kompatibilita. Je to dané tým, že Microsoft mení systémové súbory a niektoré knižnice v rámci jednotlivých aktualizácií.

Aj napriek tomu, že ide o hlavnú verziu systému, čiastkové sa v mnohých prípadoch líšia. S týmto problémom sa stretávalo viacero nástrojov. Išlo najmä o doplnky snažiace sa meniť správanie systému. Nezostávalo im nič iné, len reagovať na novo vydávané verzie zo strany Microsoftu vlastnou aktualizáciou.

Verzia OSStav projektuKompatibilita
Windows 8Plne podporovaný100 %
Windows 8.1Plne podporovaný100 %
Windows 10 1809Plne podporovaný100 %
Windows 10 21H2Plne podporovaný97 %
Windows 10 22H2Plne podporovaný97 %
Windows 11 21H2Podporovaný80 %
Windows 11 22H2Podporovaný80 %
Windows 11 23H2Podporovaný80 %

Zdroj: Tech Stuff

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.