Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Laserové diaľkomery GLM 50-27 C a CG Professional firmy Bosch kombinujú vysokú robustnosť s rýchlym a pohodlným meraním, jednoduchou dokumentáciou a ďalším spracovaním nameraných hodnôt.

Zariadenia sa odlišujú farbou svojich laserov: GLM 50-27 C Professional pracuje s červenou laserovou diódou, GLM 50-27 CG Professional so zelenou. Vďaka tomu je jeho laserový bod ešte viditeľnejší, najmä vo svetlom prostredí, napríklad behom inštalačných prác pred veľkými plochami okien v betónových alebo oceľových rámových konštrukciách. Obe zariadenia merajú vzdialenosti až 50 metrov s presnosťou ±1,5 milimetra a sú obzvlášť robustné: Majú kryt ABS so stabilizačnými rebrami a gumovou vrstvou tlmiacou nárazy, rovnako ako obzvlášť odolný displej a silikónovú klávesnicu odolnú proti roztrhnutiu. Vďaka tomu bez poškodenia vydržia pád z výšky 1,50 metra na betón. Oba laserové diaľkomery navyše majú certifikáciu IP65 a vďaka svojmu obvodovému gumovému tesneniu sú vodotesné a prachotesné.

Lepšie ovládanie vďaka optimalizovanému používateľskému rozhraniu a rozšíreným funkciám

Prehľadná klávesnica umožňuje plánovačom a remeselníkom pracovať aj v pracovných rukaviciach bez námahy a presne. Jednotlivé funkcie zvolíte pohodlne pomocou kolieska voľby. Tie sú zobrazené symbolmi a teraz aj kľúčovými slovami, ako je „dĺžka“, „kontinuálne meranie“ alebo „vodováha“ v 30 jazykoch, čo zjednodušuje ich používanie. Novo integrované animácie navyše poskytujú pomoc pre všetky funkcie merania od prvej aplikácie. Patrí sem napríklad funkcia vytyčovania, pomocou ktorej môžete veľmi rýchlo merať a označovať rovnaké vzdialenosti. Novinkou je, že rôzne merania je teraz možné zobraziť jednoduchým stlačením tlačidla ako na meracom pásme, čo používateľom zjednodušuje odpočítanie a označovanie.

Ak chcete zobraziť aktuálne nameranú hodnotu iba pri kontinuálnom meraní, môžete ju okamžite vidieť vďaka funkcii „Veľké čísla“. Samozrejmosťou je tiež nepriame meranie a výpočty plochy a objemu. Zariadenie je tiež vybavené snímačom sklonu, a je preto vhodné aj na meranie sklonov a ako digitálna vodováha. Pre jednoduché čítanie hodnôt v akejkoľvek situácii sa farebný displej otáča automaticky – rovnako ako pri smartfóne. A ak nie je možné displej zobraziť, napríklad pri meraní nad hlavou, poskytuje nová funkcia vibrácie spoľahlivú spätnú väzbu o každom úspešnom alebo neúspešnom meraní. Ďalším plus je voliteľne dostupný lítium-iónový akumulátor, ktorý funguje spoľahlivo aj pri nižších teplotách. Nabíja sa cez USB-C a je možné ho napríklad pripojiť aj k štandardnej powerbanke. Vďaka tomu sú plánovači a remeselníci ešte flexibilnejší.

Jednoduchšie spracovanie dát prostredníctvom aplikácie a cloudu

S laserovým diaľkomerom používatelia nepotrebujú skladací meter a meracie pásmo, ale ani poznámkový blok: GLM 50-27 C a CG Professional prenášajú svoje výsledky prostredníctvom integrovanej funkcie Bluetooth do novej aplikácie MeasureOn, kde je možné ich digitálne spracovať pomocou smartfónu. To vylučuje chyby, ku ktorým môže dôjsť pri ručnom prenose dát. Aplikácia podporuje všetky sieťové laserové diaľkomery v programe – profesionálne zariadenia aj meracie prístroje pre domácich majstrov. Dáta sú prenášané do digitálnych meracích listov pomocou aplikácie a žiadne „analógové papiere“ už nie sú potrebné. Digitálny merací list si môžete predstaviť ako obrovský list papiera: Na jednej ploche je možné spojiť náčrtky jednotlivých miestností, namerané hodnoty, fotografie a poznámky. Ako presne sú dáta usporiadané, napríklad všetky miestnosti v budove na meracom liste alebo iba miestnosti na jednom poschodí na jednom meracom liste so všetkými pridruženými poznámkami a obrázkami, je plne na používateľovi. Môžete pracovať, ako chcete, aby ste čo najlepšie zachytili a spravovali stavbu. Okrem toho je možné dáta aj externe zdieľať prostredníctvom PDF, napríklad so stavbyvedúcim. Zvláštnou výhodou MeasureOn je, že všetky dáta je možné ukladať do cloudu a je možné k nim teda pristupovať bez ohľadu na umiestnenie zariadenia. MeasureOn tiež ponúka ďalší modul: prístup k dátam cez PC prostredníctvom všetkých bežných webových prehliadačov. Potom je možné napríklad v kancelárii preniesť namerané hodnoty z cloudu do ponukového a fakturačného softvéru. MeasureOn Cloud je prístupný cez Bosch ID, ktoré je nastavené pre použitie digitálnych služieb Bosch po prvom použití.

Laserové diaľkomery GLM 50-27 C a CG Professional a voliteľná lítium-iónová batéria budú k dispozícii od februára 2021. Li-Ion akumulátor 3,7 V bude samostatne dostupný od mája 2021. V prvej polovici roka bude k dispozícii aj úplná aplikácia pre smartphony a prístup k dátam cez PC. Všetky uvedené ceny sú nezáväzné cenové odporúčania.

Parametre prístrojaGLM 50-27 C ProfessionalGLM 50-27 CG Professional
Rozsah merania0,05 – 50 m0,05 – 50 m
Typická presnosť merania±1,5 mm±1,5 mm
Rozsah snímača náklonu0 – 360°0 – 360°
Presnosť meraní sklonu±0,2°±0,2°
Pripojenie/využitie aplikácieánoáno
Uložené namerané hodnoty v zozname3030
Laserová dióda/farba/trieda laseru635 nm, < 1 mW/červená/trieda 2515 nm, < 1 mW/zelená/trieda 2
Ochrana proti prachu a striekajúcej vodeIP65IP65
Napájanie2 x 1,5 V – LR6 (AA), voliteľne: 3,7-voltová lítium-iónová batéria2 x 1,5 V – LR6 (AA), voliteľne: 3,7-voltová lítium-iónová batéria
Rozmery (dĺžka × šírka × výška)119 x 53 x 29 mm119 x 53 x 29 mm
Hmotnosť vrátane batérií170 g170 g
Rozsah dodávky/odporúčaná maloobchodná cena bez DPH• Prístroj v krabici, 2 x batéria AA, ochranná taška a popruh na zápästie: 187,99 €• Prístroj v krabici, 2 x batéria AA, ochranná taška a popruh na zápästie: 208,99 €
• Prístroj v krabici, 2 x batéria AA, ochranná taška a popruh na zápästie, akumulátor BA 3,7 V L-Ion: 229,99 €
ParametreMeasureOn
Laserové diaľkomery kompatibilné s aplikáciou• PLR 30 C, PLR 40 C, PLR 50 C
• GLM 50 C Professional, GLM 50-27 C Professional, GLM 50-27 CG Professional, GLM 100 C Professional, GLM 120 C Professional
Aplikácia MeasureOn• Je možné použiť s cloudom aj bez neho
• Operačné systémy od Android 6.0, od iOS 11
• Zadarmo v Apple App Store a v Google Play Store
• Offline verzia (bez cloudu): Vytváranie a ukladanie neobmedzeného počtu projektov a meracích listov do smartfónu
MeasureOn Cloud• Zálohovanie dát na ochranu pred ich stratou
• Synchronizácia na všetkých koncových zariadeniach
• Prístup prostredníctvom všetkých bežných webových prehliadačov
• „Free Plan“: Zadarmo, obsahuje 1 projekt vrátane 3 meracích listov, 200 MB

Značky: