Dlho oznamovaná funkcia je tu a nakoniec to vyzerá celkom použiteľne.

Zabudnite ale na slovenské správy, ani české sa nedozviete, dostupné sú ale české a zahraničných máte na výber celú plejádu. Stačí si len vybrať. O čo ide?

Aktualizáciou KB5001391 z apríla 2021 nainštalujete nový panel nazvaný Novinky a záujmy. Aktualizácia s týmto číslom je zatiaľ označená ako ukážka kumulatívnej aktualizácie. Nenainštaluje sa automaticky a treba si v nastaveniach systému pozrieť, či už je pre váš systém dostupná.

Po reštarte systému sa na Paneli úloh objaví ikona počasia s popisom, dá sa skrátiť iba na ikonu. Kliknutím na tento panel sa zobrazí panel, kde môžete sledovať novinky zo sveta správ, akciového trhu a samozrejme aj informáciu o počasí.

Tento panel sa objavoval už dlhšie, no vždy vo verziách Insider, na ktorú ste potrebovali byť testerom systému. Všetky nastavenia sa robia prostredníctvom prehliadača Edge. Po kliknutí na nastavenie niektorej položky sa zapne Edge bez ohľadu, aký prehliadač je váš primárny. Netreba sa nikam prihlasovať, stačí si potvrdiť predvoľby a to, čo chcete mať na tomto paneli. Jeho veľkosť sa zatiaľ nedá meniť.

news and interests

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Windows 10: Máte slabý jas? Možno treba vypnúť automatické nastavenie

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.