Riešenie na absenciu HDMI výstupu v notebooku alebo stolnom počítači sa volá Roline USB 3.0 to HDMI Display Adapter 4K2K.

Malé, nenápadné zariadenie konvertuje USB 3.0 výstup na HDMI, až do maximálneho rozlíšenia UHD 4K (3840 × 2160). Je spätne kompatibilný s USB 2.0, pričom sa ale znižuje kvalita obrazu.

S viacerými takýmito prevodníkmi je možné kontinuálne pripojiť viacero monitorov alebo projektor. Softvérový ovládač podporuje pripojenie až šiestich prevodníkov súčasne na jednom PC. Samozrejme záleží aj od možností systému. V balení sa nachádza CD s ovládačom na správne fungovanie. Prevodník spolupracuje s USB 2.0 aj 3.0 stabilne bez akýchkoľvek problémov. Podporované režimy sú: rozšírenie obrazu, primárny obraz, zrkadlová plocha. V závislosti na systéme môžete pripojiť až šesť adaptérov súčasne. Súčasťou dodávky je aj 40 cm USB 3.0 kábel.

Zapožičal: Kabel.sk
Cena: 90,00 EUR

Tento článok vyšiel aj v tlačenom májovom vydaní TOUCHIT č. 4/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE