GLADIUS MINI S je naozaj podvodný dron, ktorý možno používať na fotografovanie, preskúmavanie, ku kontrolám a to všetko pod vodou.

Dron GLADIUS MINI S dosahuje maximálnu rýchlosť takmer 4 uzly, maximálnu hĺbku ponoru až 100 metrov a maximálneho horizontálneho polomeru 200 metrov. Má technológiu proti uviaznutiu motora v piesku.

Verzia GLADIUS MINI S aj rad držiakov príslušenstva, ako je držiak na kameru GoPro a pod.  Nová funkcia upevnenie príslušenstva umožňuje zbierať objekty a zachytiť vzorky materiálov pod vodou pomocou robotických hrabličiek. Dron sa dá vybaviť pohyblivou kamerou, ktorá zachytí podvodné snímky v niekoľkých polohách naraz. Vylepšená je aj batéria, doba prevádzky je až 4 hodiny, doba nabíjania je iba 3,5 hodiny.

Na dokumentovanie života pod vodou má dron Gladius Mini S vstavanú vlastnú 12 MPx kameru s rozlíšením 4K/1080p a elektronickou stabilizáciou obrazu EIS. Dve výkonné LED svetlá sa postarajú o dobrú kvalitu obrazu dokonca aj v úplnej tme. LED svetlá majú celkový výkon 2400 lúmenov. Snímky možno ukladať na micro SD kartu s kapacitou 64 GB.

Diaľkové ovládanie a mobilný telefón/tablet možno pripojiť priamo pomocou kábla. Prenos je tak stabilnejší a nedochádza k strate spojenia. Dron podporuje dokonca živé vysielanie, zdieľanie cez sociálne médiá, časozberné fotografovanie, spomalený pohyb, rýchlu úpravu nahraných snímok a videí a HDMI výstup.

Tento dron bude dostupný v polovici júna 2021. Cena za GLADIUS MINI S 100 M je 1810 €.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.