Ono hrubá sila obyčajne funguje a Lenovo to veľmi dobre vie. Nielen Slováci chcú mobil, ktorý v cene pod 200 Eur dokáže priniesť výdrž minimálne na dva dni prevádzky a na to treba aj poriadnu batériu. Lenovo Moto E4 Plus takúto batériu má a jej kapacita je až 5000 mAh. My sme sa o tomto telefóne rozprávali s Marekom Tothom, ktorý nám ho prišiel ukázať priamo do našej redakcie. 

Základom tohto smartfónu je procesor Mediatek MT6737M, 3 GB RAM a 16 GB vnútorného priestoru. Má odnímateľný zadný kryt, pod ním nájdete priestor na dve SIM karty a slot pre microSD kartu.

Displej má HDrozlíšenie, uhlopriečku 5,5 palcov a veľmi dobré farby. Prepojovací port je microUSB, vo výbave nájdete aj NFC snímač a 3,5 mm jack port ostal zachovaný.

Zadná kamera má rozlíšenie 13 MPx a predná selfie kamera s 5 MPx je vybavená bleskom a skrášľovacím beauty režimom. Softvérovým základom je najnovší Android 7.1.1 s tým, že na Google aplikáciách môžete využiť aj kontextové menu na výber rýchlej akcie.

Cena tohto telefónu je 199 Eur a na slovenský trh prichádza práve teraz a to v zlatej a sivej farbe. Telefón preberáme na hĺbkový test a jeho recenziu zverejníme.

Okrem toho Lenovo predstavilo aj základný model z tejto rady – Lenovo Moto E4. Ten prichádza s cenovkou 149 Eur, displejom s uhlopriečkou 5 palcov a kapacitou batérie 2800 mAh. Kapacita RAM je 2 GB a k dispozícii bude aj modrá farebná verzia.

Vďaka 4-jadrovému procesoru a podpore rýchlych mobilných 4G sietí si ľahko pridáte príspevky na sociálne siete alebo pozriete online videá. Moto E4 ponúka fotoaparát s automatickým zaostrovaním s rozlíšením 8 MPx, takže už nikdy nepremeškáte skvelú príležitosť na fotografiu. Spolu s prednou 5 MPx kamerou zachytíte aj selfie, a to aj pri slabšom svetle.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.