Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nový prepínač eliminuje úzke hrdlá v sieti a dokáže plnou rýchlosťou pripojiť zariadenia štandardu WiFi 6, 10G servery a najmodernejšie notebooky a stolové počítače.

Spoločnosť Zyxel Networks, ktorá patrí medzi lídrov na trhu domácich a podnikových sieťových riešení využívajúcich prednosti umelej inteligencie a cloudu, dnes predstavila nový multigigabitový prepínač XGS1250-12 s dvanástimi portami a webovou správou. Novinka profesionálom pracujúcim z domu, tvorcom obsahu a malým firmám umožňuje naplno využívať potenciál nielen prístupových bodov a routerov štandardu WiFi 6, ale tiež ďalších zariadení, ktoré už dnes podporujú multigigabitovú rýchlosť, ako napr. iMac Pro, 10G serverov, sieťových úložísk a najmodernejších notebookov a stolových počítačov.

Nedostatok 10G portov a úzke hrdlá v sieti sú vecou minulosti

Väčšina desktopových prepínačov na trhu má iba jeden alebo dva 10G porty. Na rozdiel od nich je nový XGS1250-12 vybavený štyrmi 10G portami (troma multigigabitovými a jedným SFP+ portom), takže k nemu je možné ľahko a bez obáv z úzkych hrdiel v sieti pripojiť viacero multigigabitových zariadení.

Desktopový prepínač v tej najlepšej podobe

Prepínač XGS1250-12 bol vyvinutý s ohľadom na potreby tvorcov obsahu, malých firiem a profesionálov pracujúcich z domu a s dôrazom na jednoduchú konfiguráciu a sprevádzkovanie. Ku správe jeho chytrých funkcií, ako napr. QoS, VLAN, agregácia liniek a IGMP snooping, ktoré prispievajú k bezproblémovému chodu siete, slúži intuitívne webové rozhranie.

Zákazníci nepochybne ocenia tiež jeho jednoduchú inštaláciu. Prepínaču k upgradu na multigigabitovú sieť stačia stávajúce káble Cat 5e, Cat 6 a Cat 6a, čím odpadá nutnosť pokládky novej kabeláže.

A v neposlednom rade nový XGS1250-12 disponuje adaptívnym  ventilátorom, ktorý je nielen výkonný, ale tiež mimoriadne tichý, takže prepínač nebude svojou prevádzkou rušiť v žiadnom kancelárskom ani domácom prostredí.

„Rozšírením ponuky prepínačov prinášame slobodu a flexibilitu užívateľom, ktorí boli obmedzení tým, že ich stávajúce zariadenia si nedokázali poradiť so zvýšenými nárokmi súvisiacimi s prácou z domu, videokonferenciami atď. Vďaka vyššej rýchlosti a spoľahlivosti nový prepínač XGS1250-12 zákazníkom umožňuje naplno využívať potenciál ich pripojení na internet a pracovať bez prekážok,“ poznamenáva Crowley Wu, viceprezident divízie Networking v spoločnosti Zyxel.

Najnovší prírastok do bohatej rodiny multigigabitových prepínačov

XGS1250-12 je ďalšou posilou v portfóliu multigigabitových prepínačov značky Zyxel, ktoré tvoria nekonfigurovateľné, konfigurovateľné a cez cloud riadené modely pre rôzne segmenty trhu od domácich užívateľov až po malé a stredne veľké organizácie.

Viac o našich multigigabitových prepínačoch nájdete na stránkach https://www.zyxel.com/sk/sk/products_services/12-Port-Web-Managed-Multi-Gigabit-Switch-includes-3-Port-10G-and-1-Port-10G-SFP–XGS1250-12/.

 

Značky: