Modelový rad Google Pixel 9 by mohol ponúknuť starší Android 14.

Predstavenie série Google Pixel 9 je už za rohom. Tento rok pritom vzbudzuje ešte väčšiu pozornosť ako zvyčajne, nakoľko bude pozostávať z až štyroch smartfónov. Jeden z nich bude navyše skladateľný a zdá sa, že na ňom Google slušne zapracoval. Tohtoročné predstavenie smartfónov od Googlu prebehne skôr ako zvyčajne a je možné, že to bude mať určité následky. Podľa posledných informácií totiž modely neprídu na trh s najnovším Androidom ale ponúknu minuloročnú verziu v podobe Androidu 14.

Zvykom pri predstavovaní nových modelov zo série Pixel býva práve nový Android. Tento rok by sa však mala tradícia porušiť a dôvodom by malo byť práve skoršie predstavenie nových Pixelov. Tie budú predstavené už 13. augusta, pričom zvyčajne je obdobie predstavovania Pixelov určené na október. Rozdiel dvoch mesiacov by teda mohol vyústiť v to, že by Android 15 prišiel do modelov až aktualizáciou.

Pixel 9, Pixel 9 Pro, Pixel 9 Pro XL (zľava)Zdroj: rozetked.me
Pixel 9, Pixel 9 Pro, Pixel 9 Pro XL (zľava)

Príchod série Pixel 9 s Androidom 14 by nemal narušiť prísľub siedmich rokov aktualizácií, nakoľko Google sľubuje obdobie, v rámci ktorého telefóny budú získavať aktualizácie, nie počet aktualizácií. Je však taktiež možné, že by Android 15 prišiel do telefónov okamžite po prvom zapnutí. Skoršie predstavenie totiž znamená aj skoršiu uzávierku na rozhodnutie, aký operačný systém telefón ponúkne. V čase, keď Google musel toto rozhodnutie urobiť, nemusel byť Android 15 ešte pripravený na to, aby bol v telefónoch pri predstavení.

Ak sa nakoniec Android 14 v sérii Pixel 9 potvrdí, určite nepôjde o ideálne riešenie od Googlu. Predstavenie modelov totiž mohlo prebehnúť aj o pár týždňov neskôr, kedy by modely prišli plnohodnotne aj s Androidom 15 pri predstavení. Či je však táto informácia pravdivá zistíme už čoskoro. Modelový rad Pixel 9 bude predstavený už o pár dní a či už bude mať nový Android alebo nie, bezpochyby pôjde o prémiové modely atraktívne pre mnohých fanúšikov.

Zdroj: 9to5google.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.