Národné finále je na Slovensku vyvrcholením rekordnej sezóny, v ktorej sa programu FIRST LEGO League v jeho troch vekových kategóriách zúčastnilo vyše 130 tímov detí a mladých ľudí z celého Slovenska očarených robotikou.

Tímy sa venovali niekoľko mesiacov výskumu, riešeniu problémov, programovaniu a konštruovaniu, aby postavili autonómneho robota, ktorý plní určené misie v robotickej hre a vytvorili inovatívne riešenia zvoleného výskumného projektu súvisiaceho s tohtoročnou témou SUPERPOWEREDSM – Energia budúcnosti.

Najlepšie tímy z celého Slovenska sa zídu, aby spolu oslávili vedu, techonológie, inžinierstvo a matematiku, vo forme robotického turnaja, kde si v kategórii Challenge zmerajú sily v štyroch súťažných kategóriach. Mladšie tímy zas predstavia v rámci Explore festivalu svoje tímové projekty a modely, ktoré si na spoločných stretnutiach pripravili.

RobotikaZdroj: First Lego League
Robotika

FIRST LEGO League približuje vedu, technológie, inžinierstvo a matematiku (STEM) deťom a mládeži vo veku 4 – 16 rokov prostredníctvom zábavného a vzrušujúceho praktického vzdelávania. Program každoročne vo viac ako 100 krajinách sveta inšpiruje viac ako 650 000 detí a mladých ľudí, aby experimentovali a rozvíjali svoje kritické myslenie, programátorské a konštruktérske zručnosti. Pre viac informácií navštívte https://www.fll.sk.

Príďte podporiť mladé talenty, pozrieť si napínavé zápasy v robotickej hre a zoznámiť sa s inovatívnymi nápadmi súťažiacich, okrem špeciálnej sprievodnej LEGO výzvy si môžete pozrieť aj interaktívnu výstavu LEGO vlakov.

Kedy?
11. marec 2023

Kde?
Slovenská sporiteľňa, Tomášikova 48, Bratislava

Program:

09:00 – 09:25  Otvorenie turnaja

09:30 – 14:15  Stretnutie tímov s porotcami

12:15 – 14:55  Robot Game

15:25 – 15:40  Robot Game – semifinále

15:45 – 16:05  Robot Game – finále

16:05 – 16:25  3 najzaujímavejšie prezentácie inovačných projektov

16:30 – 17:00  Vyhlásenie výsledkov

Článok bol uverejnený v rámci mediálnej spolupráce.

Prečítajte si aj:

Značky: