Zdá sa, že naše čakanie je čoskoro na konci.

Ambície Carla Peia (ex-OnePlus) boli známe už pri založení spoločnosti. Po nedávnom predstavení slúchadiel s priehľadným dizajnom je teraz na rade aj smartfón. Iba pred pár dňami účet spoločnosti Nothing na Twitteri informoval o veľmi skorom príchode tohto jedinečného zariadenia (po dizajnovej stránke určite).  

Ku zverejnenej správe spred týždňa sa teraz iba pred pár hodinami pridal ďalší veľmi krátky tweet –  „Tento týždeň„.

Nothing phone (1)Zdroj: GSMArena
Nothing phone (1)

Aj keď zatiaľ nevieme, v ktorý deň by mal byť tento smartfón predstavený, zdá sa, že ho môžeme očakávať v druhej polovici týždňa. Veríme, že presný dátum s dozvieme už čoskoro. 

Okrem blížiaceho sa predstavenia tohto priehľadného telefónu sme spoznali ďalších partnerov spoločnosti Nothing, ktorí by mali zohrať významnú rolu pri uvedení Nothing Phone (1) na trhy v jednotlivých regiónoch. Patria sem – O2 v Spojenom kráľovstve, Deutsche Telekom v Nemecku a Flipkart v Indii.

Hoci najnovšie správy naznačujú, že telefón bude predstavený už tento týždeň, jeho predaj by mal byť spustený až 21. júla s cenou približne 500 eur.

Nothing phone (1)Zdroj: GSMArena
Skica Nothing phone (1)

Nothing Phone (1) bude mať mať rám z recyklovaného hliníka, tenké rámiky okolo displeja bez brady, priehľadnú zadnú stranu, bezdrôtové nabíjanie a čipovú sadu Snapdragon. Po týchto oficiálnych parametroch sa teraz pozrime aj na tie neoficiálne.

Telefón by podľa najnovších správ mal mať plochý 6,55-palcový OLED displej s rozlíšením 1080 × 2 400 pixelov, aj keď skoršie správy sa pohrávali s uhlopriečkou 6,43-palca. Aj obnovovacia frekvencia by mala byť na vysokej úrovni, avšak presné číslo zatiaľ nepoznáme. 

Vyzerá to tak, že predstavenie Nothing Phone (1) je doslova na spadnutie, takže už onedlho sami zistíme, či sa Carlovi Peiovi aspoň sčasti podarí zopakovať úspechy zo svojho predchádzajúceho pôsobiska, ktorým bolo OnePlus.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.