Na včerajšej prezentácii boli odhalené aj ďalšie detaily o plánoch spoločnosti.

Ambície Carla Peia (ex-OnePlus) boli známe už pri založení značky. Teraz, po predstavení slúchadiel s priehľadným dizajnom, sme sa dozvedeli aj ďalšie detaily, ktoré priamo súvisia s uvedením smartfónu spoločnosti, ale aj ekosystému spoločnosti.

Nothing tak už nie je iba audio značkou, ale jej cieľom je vytvoriť najpresvedčivejšiu konkurenciu pre ekosystém spoločnosti Apple. Tak, ako sme počuli už skôr, spoločnosť Nothing skutočne pripravuje aj Nothing phone (1), ktorý bude využívať vlastné používateľské rozhranie Nothing OS.

Nothing ear (1)Zdroj: Nothing
Nothing ear (1)

Pei uviedol, že snahou spoločnosti je oživiť inak nudný trh so smartfónmi. Produkty spoločnosti by tak mali používateľom priniesť lepšiu hodnotu a jedinečný dizajn. Aj napriek tomu, že počas včerajšej udalosti sme nespoznali žiadne ďalšie detaily, tak vieme, že Nothing úzko spolupracuje s Qualcommom. Okrem toho aj so spoločnosťami Samsung, Sony a Visionox, ktoré sú taktiež kľúčovými dodávateľmi komponentov.

Aj keď nemáme priamo potvrdené, kedy bude smartfón spoločnosti predstavený, zdá sa, že sa tak stane v lete. Vieme však s istotou, že v tom období sa dozvieme ďalšie podstatné informácie, ktoré by mohli súvisieť práve s dátumom uvedenia spomínaného Nothing phone (1).

Nothing potvrdzuje, že telefón dostane 3 aktualizácie OS a celkovo až 4 roky bezpečnostných záplat. Okrem toho sa môžeme pozrieť aj na modernú zadnú stenu tohto priehľadného smartfónu, ktorá obsahuje aj notifikačné diódy. Vďaka prehľadnej zadnej stene budeme môcť aj nahliadnuť do vnútra tohto smartfónu.

Ďalšou významnou novinkou je používateľské rozhranie Nothing OS, ktoré bude bežať na OS Android. Už v apríli ho bude možné stiahnuť a používať vo vybraných smartfónoch. Rozhranie má byť plynulé a rýchle. Nemá obsahovať žiadny bloatware alebo náročné systémové aplikácie. V dizajne budú použité výrazné bodové prvky, ktoré sprevádzali aj prezentáciu spoločnosti. Tú si môžete pozrieť nižšie. Okrem toho má byť celý systém jednotný a minimalistický.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.