Huawei prešiel v posledných piatich rokoch dlhou cestou. 

V roku 2015 sa spoločnosti podarilo dodať viac ako 104 miliónov smartfónov s 5,5 % -ným podielom na trhu, čo stačilo celosvetovo na 3. miesto. O rok neskôr spoločnosť Huawei oznámila ambiciózny cieľ stať sa do roku 2021 najväčším producentom smartfónov. Posledná správa od Strategy Analytics dokazuje, že spoločnosť Huawei by mohla túto métu dosiahnuť.

Najnovšia správy od Korea Herald tvrdia, že spoločnosť Huawei skončí tento rok na druhom mieste s 251 miliónmi predaných smartfónov a odhadovaným 17,7 % podielom na trhu. To je iba 3,6 % za odhadovaným 21,3 % trhovým podielom spoločnosti Samsung, ktorej predaje by mali presiahnuť hranicu 323 miliónov kusov. Tieto správy sú založené na prieskume trhu spoločnosti Strategy Analytics.

Zľava Samsung Galaxy Note10+, Huawei P30 Pro a iPhone 11 Pro Max

Aj napriek tomu, že aj spoločnosť Samsung predá každoročne čoraz viac smartfónov, rast Huawei je rýchlejší a dobieha kórejského konkurenta. Spoločnosť Huawei tento rok zasiahla séria sporov s USA, čo však Huawei neodradilo v tom, aby išla za svojim cieľom stať sa svetovou jednotkou. 

Spoločnosť Apple si aj tento rok udrží 3. miesto s predajmi na hranici 193 miliónov kusov smartfónov a 13,6 % trhovým podielom. Apple je na druhej strane dominantným výrobcom v segmente nositeľnej elektroniky.

Zdroj: KoreaHerald

Prečítajte si aj:

Smartfóny Huawei Mate 30 už v sebe neobsahujú žiadnu americkú súčiastku

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.