Nedávno predstavený Honor Vision nemusí byť jediným smart televízorom, prípadne inteligentnou obrazovkou, ktorú Huawei tento rok predstaví.

Honor Vision je označovaný ako inteligentná obrazovka a v súčasnosti je k dispozícii iba v Číne. Najnovšie správy prinášajú nádej aj pre používateľov mimo Číny, pretože aj oni môžu čoskoro získať podobný produkt, tentokrát už pod značkou Huawei.

Na webovej stránke Bluetooth SIG sa nedávno objavili štyri inteligentné obrazovky Huawei s modelovým označením HEGE, OSCA-550, OSCA-550A, OSCA-550X a OSCA-550AX.

Všetky tieto štyri zariadenia by mali používať EMUI HomeVision, ale sú k nim tiež naviazané odkazy na Google a Android. To naznačuje, že spoločnosť Huawei pracuje na zariadeniach, ktoré budú mať integráciu Androidu.

Honor Vision Zdroj: Forbes

Zatiaľ nie je jasné, či používateľské prostredie EMUI HomeVision je nadstavbou pre HarmonyOS, Android alebo ho bude možné používať pri oboch platformách súčasne. Huawei však môže ponúkať rovnaký vzhľad používateľského prostredia pre obidve platformy, čoho výsledkom bude identický používateľský zážitok pre čínskych aj ostatných používateľov. Okrem toho stojí za zmienku, že čipová sada Hi1103 sa objavila už aj v televízore Honor Vision.

Podľa výpisu môže ísť o úplne nové smart televízory od Huawei, alebo o inteligentné displeje podobné Nest Hub. Je rozhodne zaujímavé sledovať, ako sa snaží Huawei preraziť aj v segmente televízorov.

Zdroj: AndroidAuthority

Titulný obrázok: Wccftech

Prečítajte si aj:

Honor predstavil televízor so systémom od Huawei

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.