Prvý televízor s operačným systémom HarmonyOS.

Vlastne budú na trhu dva – Honor Vision a Vision Pro (bude obsahovať 6 smerových mikrofónov), v oboch prípadoch s LED technológiou displeja. V predaji budú od 15. augusta. Ak sa dostane na náš trh, nebude to v prvej vlne dostupnosti.

Operačný systém, ktorý je priamou odpoveďou na nedávne reštrikcie americkej vlády, bude plnohodnotným systémom. Ako to zatiaľ vyzerá, Huawei sa nechystá systém uspať a nechať ako iba ako záložný systém. Navyše Huawei ho vyvíjal viac ako 2 roky.

TV má čipset Honghu 818, ktorý má 8 jadier a je špeciálne navrhnutý na použitie v inteligentných televízoroch. Obe TV majú 55“ uhlopriečku so 4K rozlíšením s 87%-tným pokrytím gamutu NTSC a pomer strán 16:9. Majú 60 Hz obnovovaciu frekvenciu, jas 400 nitov a 178° pozorovací uhol. Zároveň dostali certifikáciu na ochranu zraku pred modrým svetlom od nemeckej inštitúcie German TUV Rheinland.

TV podporuje HDR, Auto Color Management, Local Diming a technológiu na redukciu šumu. Má vstavané úložisko 16 GB (32 v prípade verzie Pro) a podporuje Bluetooth 5.0, Wi-Fi ABGNac doplnené o tri HDMI porty, jeden USB 3.0 a jeden eternetový port.

Vision Pro má vysúvaciu kameru, ktorej poloha sa dá upraviť o 10° vo vertikálnom smere. Honor Vision má štyri reproduktory, Pro má o dva naviac. Vo všetkých prípadoch sú to 10 W reproduktory. Vďaka podpore Honor Magic Link sa budú dať ovládať smartfónom.

Približné ceny sú 540 USD za Honor Vision a 680 USD za Honor Vision Pro.

Zdroj: The Verge, NDTV, obrázky – Huawei

Prečítajte si aj:

Huawei oznámil EMUI 10: Prinesie tmavý režim a množstvo technológií pod kapotou

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.