Spoločnosť Sony do roku 2015, kedy predstavila tablet Xperia Z4, prežívala veľmi úspešné obdobie vo výrobe Android tabletov.

Pred viac ako tromi rokmi sme očakávali, že spoločnosť Sony ukončí produkciu tabletov, ale nové úniky z oficiálneho APK súboru Sony naznačujú, že spoločnosť pripravuje dva nové tablety so systémom Android.

Pokiaľ sa bližšie pozrieme na APK zo zariadenia Xperia XZ2, tak nám prináša niektoré reťazce kódov, ktoré sa vzťahujú na dve tablety od spoločnosti Sony. Jeden model by mal mať obrazovku s veľkosťou 8 palcov a druhý model by mal priniesť 10 palcový displej.

Podrobnosti boli zaznamenané blogom Sumahoinfo a reťazce kódu nenaznačujú viac ako iba veľkosť obrazoviek a samotnú existenciu nových tabletov spoločnosti Sony.

Na ilustračnom obrázku je aj pohľad na dizajn, ktorý môžeme očakávať. V podstate nezobrazuje nič viac ako samotný hrubý náčrt konceptu s rôznymi rozloženiami prednej kamery.

Zatiaľ nepadla žiadna zmienka o tom, že by sa tieto tajomné tablety mohli stať súčasťou rodiny Xperia XZ2, aj keď je to pravdepodobné. V tom prípade by sme v názve si mohli pridať k Xperia XZ2 slovo tablet, a nový model je na svete.

Pokiaľ pôjde o upresnenie dátumu vydania, nemôžeme si byť s ničím istí. Svoj návrat pravdepodobne tablety Sony ohlásia v priebehu 6 mesiacov a podľa portálu Sumahoinfo sa to udeje práve v Japonsku v spolupráci s operátorom DoCoMo. Pokiaľ by sa tak udialo, očakáva sa aj distribúcia mimo územia Japonska.

zdroj: techradar

Prečítajte si aj:

VIDEO TOUCHIT: Sony Xperia XZ2 – na Slovensku odštartovali predobjednávky, darčekom sú slúchadlá za 370 eur (doplnené)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.