Otestovali sme prístroj na domácu zmrzlinu Silvercrest SEM 90 C3 a vytvorili si tak lahodnú a poctivú zmrzlinu.

Horúce letné dni sú pred nami, s čím prichádza aj čas obľúbenej letnej pochúťky, zmrzliny. Či už máte radi vanilkovú, čokoládovú alebo ovocnú, preferujete jemnú zmrzlinu či sorbet, dokážete si ju vyrobiť aj doma. Nemusíte tak nikam vychádzať a lahodnú poctivú zmrzlinu z kvalitných surovín si môžete vytvoriť aj vo vašej domácnosti. Stačí vám na to prístroj na domácu zmrzlinu Silvercrest SEM 90 C3, ktorý je ideálnym spoločníkom do každej domácnosti práve počas letných mesiacov.

Balenie a prvé nastavenie

V balení prístroja na zmrzlinu Silvercrest nájdete všetko, čo na výrobu tejto pochúťky potrebujete. Okrem samotného prístroja a napájacieho kábla je totiž v balení aj odmerka na presné odmeranie ingrediencií, lyžica na nanášanie zmrzliny, silikónová špachtľa na miešanie a tvarovanie porcií a tiež 5 meracích lyžíc so stupnicou. Tieto nástroje vám poslúžia na to, aby ste dokázali optimálne odmerať suroviny, ktoré na výrobu zmrzliny použijete a taktiež na to, aby výsledná zmrzlina bola taká pekná ako od profesionálov.

Silvercrest SEM 90 C3Zdroj: TOUCHIT
Silvercrest SEM 90 C3

S týmto všetkým nájdete v balení aj návod na používanie prístroja, ktorý slúži na prvotné spustenie a základnú údržbu. Na internete však nájdete aj rozšírený návod s viacerými podrobnosťami, medzi ktorými sa nachádza aj viacero receptov na zmrzlinu. Odporúčam si tieto recepty vyskúšať, keďže disponujú aj konkrétnym množstvom surovín tak, aby sa optimálne vošli do nádoby zmrzlinovača.

Pri prvom spustení nie je potrebné vykonávať žiadne špeciálne kroky. Stačí prístroj zapojiť do elektrickej siete a počkať na zvukový aj svetelný signál, ktorý informuje o spustení. Nádobku so zmrzlinou naplníte maximálne po rysku MAX a vyberiete si typ zmrzliny, teda buď jemnú alebo štandardnú. Následne len spustíte miešanie a čakáte.

Vytvorte si doma rôzne typy zmrzliny

Príprava zmrzliny je jednoduchá, no nebude vytvorená hneď. Predtým, ako proces výroby zmrzliny v prístroji začne, je potrebné pripraviť si vopred zmes zo surovín, ktoré necháte aspoň hodinu v chladničke. Zmes tak mierne stuhne a bude pripravená na to, aby sa z nej stala zmrzlina. Následne môžete túto vychladenú zmes vložiť do prístroja, pričom celý proces výroby zmrzliny v prístoroji Silvercrest bude trvať ďalších 50 až 80 minút. Ak si teda chcete dať zmrzlinu napríklad poobede alebo večer, musíte na ňu myslieť vopred.

Silvercrest SEM 90 C3Zdroj: TOUCHIT
Silvercrest SEM 90 C3

Výhodou je, že prístroj na zmrzlinu Silvercrest dokáže vytvárať aj ovocné sorbety, takže si bez problémov vytvoríte zmrzlinu podľa vašej preferencie. Proces je jednoduchý, niekomu sa však môže zdať zdĺhavý. Nemusíte však počas celého procesu zmrzlinu strážiť, prístroj má aj poistku, v rámci ktorej sa pri väčšej hustote zmrzliny zastaví a pokračuje v chladení. Zmrzlinu teda udrží v dobrej kondícii, kým si po ňu neprídete. Ak preferujete zmrzlinu menej hustú, odporúčam ju počas procesu občas skontrolovať a zastaviť proces vo chvíli, keď bude zmrzlina vami požadovanej konzistencie.

Údržba a umývanie

Prístroj na zmrzlinu Silvercrest nevyžaduje žiadnu väčšiu pozornosť, po vytvorení zmrzliny ho jednoducho umyjete. Vzhľadom na to, že sa miska na zmrzlinu nedá vytiahnuť, odporúčam jej umytie navlhčenou utierkou. Metlička na miešanie zmrzliny sa dá rozobrať a niektoré časti môžete bez problémov opláchnuť pod vodou. Treba si však dať pozor na elektrické časti, aby ste prístroj nepoškodili.

Silvercrest SEM 90 C3 je šikovný nástroj na výrobu domácej zmrzliny bez dodatočných nákladov. Vy si tak môžete spraviť zmrzlinu podľa chuti a použiť ingrediencie, ktoré budú korešponovať s vašimi stravovacími návykmi a preferenciami.

Zapožičal: Lidl.sk

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Sústreďujem sa na Xiaomi, Huawei a ďalších čínskych výrobcov smartfónov. Zaujíma ma aj Google a systém Android. V redakcii sa venujem aj lifestyle technológiám a domácnosti.

Máte pripomienku alebo otázku k článku? Napíšte nám na redakcia@touchit.sk alebo priamo autorovi článku. Ďakujeme.