Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Hory nie sú jediné, čo vedia Alpy ponúknuť. Na vrchole pôžitkov je bez debaty alpská kuchyňa, charakteristická využívaním miestnych surovín. K základným potravinám patria obilniny, mliečne výrobky a mäso, ktoré sa veľmi často údi či suší.

Dobrou správou je, že za tradičnými pochúťkami z oblasti hôr teraz nemusíte ďaleko cestovať. Naplánujte si cestu do ktoréhokoľvek Lidla. Od pondelka 2. septembra do 8. septembra je tu pre vás Alpský týždeň.

Alpská kuchyňa je silno ovplyvnená svojím prostredím. Horské oblasti s čistým vzduchom a zelenými pastvinami sú ideálne pre chov dobytka a výrobu kvalitných mliečnych výrobkov. Drsné horské podmienky prispeli k rozvoju metód ako sušenie a údenie mäsa, čo viedlo k vzniku lahôdok ako švajčiarskeho Bündnerfleisch či talianskej bresaoly. V Lidli nájdete širokú ponuku alpských produktov od privátnej značky Alpen Fest style. Napríklad výber rakúskych šunkových špecialít, klobásky, chutné bavorské knedličky, ale aj slávnu Sacherovu tortu, ktorej pôvodný recept pochádza z roku 1832, ale aj mnoho ďalších chuťoviek. Naladiť sa na alpskú nôtu viete aj vďaka Kuchyni Lidla. Cukrárka Veronika Bušová odporúča  i podomácky upečené praclíky v čokoláde. „Hoci celkový čas prípravy vám zaberie viac ako dve hodiny, dokážete vytvoriť až 16 kúskov, takže sa môžete tešiť z tejto pochúťky o čosi dlhšie s vašimi blízkymi. Navyše, po všetky suroviny vám stačí ísť do Lidla. Od múky, cez maslo, sušené droždie až po suroviny k poleve – k vodnému kúpeľu. Nemusíte sa vôbec báť náročnosti, ani o to, že by ste nemali doma dostatočné vybavenie. Postačí vám robot s nadstavcom hák, klasický veľký plech, papier na pečenie, miska na vodný kúpeľ a cukrárske vrecko,“ hovorí Bušová. Celý postup k príprave nájdete na stránke Kuchyne Lidla.

Značky: