Problémy, ktoré adresujú používatelia Samsung smartfónov, má na svedomí Google.

Aktualizácia na verziu nadstavby One UI 6.1 pre staršie smartfóny so sebou prináša výhody, no aj niektoré problémy. Po boku príchodu Galaxy AI, teda funkcií umelej inteligencie do modelov začali niektorí používatelia registrovať aj viaceré problémy. Týkajú sa najmä série smartfónov Galaxy S23, no nie je vylúčené, že sa s nimi stretli aj majitelia iných modelov. Spája sa s ními napríklad horšia odozva displeja, kedy niektoré úkony treba vykonať viackrát, aby ich displej zaregistroval.

Prvú chybu začali používatelia po aktualizácii na One UI 6.1 evidovať v spojitosti so snímačom odtlačkov prsta v displeji. Ten im údajne neregistrovalo tak, ako by malo. Používatelia teda napriek tomu že svoj prst priložili na tento skener, tak sa telefón neodomkol a bolo potrebné priložiť prst nanovo. Skener sa pritom správal tak, ako keby sa reštartoval, nezobrazil žiadnu chybovú hlášku. Teraz sa však dozvedáme, že problémy s displejom sa netýkajú len odomykania smartfónov týmto spôsobom.

Samsung sa k nepríjemnostiam vyjadril

Juhokórejská spoločnosť Samsung vydala prehlásenie, v ktorom uvádza, že problém zaregistrovala. Podľa vyjadrenia však nejde o problém, ktorý by spôsobila spoločnosť Samsung. Prsty v tom má mať Google s aplikáciou Discover, ktorú používatelia využívajú napríklad na prehľad správ v jednoducho dostupnom paneli. Po aktualizácii sa táto aplikácia nepohodla so systémom a začala spôsobovať problémy s displejom.

Samsung Galaxy S23Zdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy S23

Samsung však prichádza s riešením, ktoré by mohlo túto nepríjemnosť vyriešiť aspoň dočasne. Keďže ide o problém aplikácie, odporúča sa odstrániť dáta aplikácie Google v nastaveniach vášho smartfónu. K tejto možnosti sa dostanete cez nastavenia, aplikácie, zvolíte si aplikáciu Google a v sekcii úložiska zvolíte odstránenie dát.

Z vyjadrenia spoločnosti ďalej vyplýva, že Google už na náprave problému pracuje a používatelia by nemali dlho čakať. Problémy s displejom a jeho odozvou nie sú totiž niečím, čo by sa dalo jednoducho prehliadnuť pri používaní telefónu.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.