Dostupná je už aj na Slovensku.

Doplnené 28. marca 2023: Samsung sprístupnil aktualizáciu na nadstavbu One UI 6.1, ktorá obsahuje funkcie umelej inteligencie. Dostupná je už aj na Slovensku. V redakcii sme ju dostali na smartfón Galaxy Z Flip 5.

Aktualizácia na One UI 6.1Zdroj: TOUCHIT
Aktualizácia na One UI 6.1

Aktualizovaný pôvodný článok z 22. februára 2024: Samsung v polovici januára predstavil smartfóny série Galaxy S24, ktorých kľúčovým zlepšením sú funkcie umelej inteligencie. Kórejský výrobca ich označuje ako Galaxy AI funkcie, pričom k dispozícii je viacero nástrojov, ktoré vám uľahčia používanie smartfónov rôznymi spôsobmi – umožnia preklad medzi cudzími jazykmi v reálnom čase, sprehľadnia poznámky, pripravia sumár kľúčových informácií v článku a upravia fotografie tak, ako doteraz nebolo možné.

Samsung už počas oznámenia série S24 potvrdil, že niektoré z Galaxy AI funkcií budú neskôr dostupné aj pre staršie zariadenia prostredníctvom aktualizácie na One UI 6.1. Tá do vybraných starších zariadení prinesie aj funkcie umelej inteligencie.

Aktualizácia na One UI 6.1 s Galaxy AI funkciami je dostupná na stiahnutie od 28. marca 2024 a to aj na Slovensku. S funkciami umelej inteligencie je dostupná pre smartfóny série Galaxy S23 (vrátane modelu Galaxy S23 FE), skladacie smartfóny Z Fold5 a Z Flip5 a tablety série Galaxy Tab S9.

Samsung oznámil aktualizáciu na One UI 6.1, ktorá prinesie Galaxy AI funkcie do starších smartfónovZdroj: Samsung
Samsung oznámil aktualizáciu na One UI 6.1, ktorá prinesie Galaxy AI funkcie do starších smartfónov

Zoznam Galaxy AI funkcií, ktoré dostali staršie zariadenia

Vyššie spomenuté zariadenia nedostali úplne všetky Galaxy AI funkcie, ktoré ponúkajú smartfóny Galaxy S24. Dostali však väčšinu z nich:

  • Textový asistent (Chat Assist) – preformulovanie správy (formálny, neformálny a iné štýly) a preklad medzi 13 jazykmi
  • Simultánny preklad (Live Translate) – hlasový a textový preklad telefonického hovoru v reálnom čase
  • Tlmočník (Interpreter) – funkcia prekladača, ktorú využijete napríklad počas cestovania
  • Circle to Search – nové vyhľadávanie zakrúžkovaním
  • Asistent poznámok (Note Assist) – formátovanie a preklad poznámok, generovanie sumáru z nich
  • Asistent na prehliadanie webových stránok (Browsing Assist) – generovanie sumáru z webových stránok cez internetový prehliadač od Samsungu
  • Asistent prepisu (Transcript Assist) – prepis audio nahrávok, generovanie sumáru a ich preklad
  • Generatívna úprava (Generative Edit) – presúvanie objektov na fotke a ich zväčšovanie a zmenšovanie
  • Návrhy úprav (Edit Suggestion) – úpravy a zdokonalenie fotografií
  • Okamžité spomalenie (Instant Slow-mo) – automatické vygenerovanie spomalených záberov vo videu (Galaxy S23 FE túto funkciu nedostane)
  • AI wallpapers – generovanie obrázkov pozadia pomocou umelej inteligencie

Ide teda o veľmi slušnú ponuku Galaxy AI funkcií, ktoré sú už k dispozícii aj pre používateľov minuloročných (2023) vlajkových lodí od Samsungu a tiež aj pre modely Galaxy S23 FE a tablety Galaxy Tab S9.

Samsung tiež oznámil, že Galaxy AI funkcie prinesie aj do svojich televízorov, do smart hodiniek a do prsteňa Galaxy Ring. V prípade týchto zariadení sa však bude umelá inteligencia využívať iným spôsobom ako v smartfónoch a tabletoch.

Zdroj: Samsung

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit