Nakoniec sa chyba netýkala len verzie Windows 10 2004.

Microsoft si od nás zaslúži pochvalu za dodanie opravy pri problémoch s tlačou. Problém, ako sa ukázalo, sa týka celkom piatich verzií operačného systému.

Nie všetci sa s chybou stretli a hovorí sa len o niektorých tlačiarňach, nie o plošnom probléme. Na dostupnú aktualizáciu upozornil server WinAero.

Aktualizácia bola vydaná výnimočne mimo klasický aktualizačný cyklus. Pravdepodobne tým, že sa netýka každého, nie je vidieť v službe Windows Update.

Je možné, že ju tam Microsoft neskôr pridá. Ak ste zaznamenali nejaké problémy, máte možnosť si ju stiahnuť ručne zo služby Katalóg služby Microsoft Update. Ide o opravný balík s označením KB4567523.

printers windows

Microsoft celkom bežne vydáva aktualizácie, ktoré nemusíte vidieť. Môžete si to preveriť aj na vlastnom systéme. Sú označované ako KB a ich poradové čísla hneď napovedia, že vám v postupnosti mnoho chýba.

Je za tým aj fakt, že niektoré sú špecifické podľa komponentov, ktoré v PC máte alebo výrobcov počítačov atď. a tiež aj to, že postupnosť aktualizácií sa postupne „minie“ na všetky podporované verzie Windows 10.

Rovnaký problém ale na verzii Windows 10 1709 rieši záplata označená ako KB4567515.

Zdroj: WinAero

Prečítajte si aj:

Najnovší Windows 10 tu máme 3 týždne. Prichádzajú prvé problémy

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.