Akčná kamera GoPro Hero 5 môže byť jeden z vianočných hitov, ale na to musí byť nevyhnutne v predaji. Zatiaľ to tak veru nevyzerá, firma má s produkciou tejto novinky problémy. Slovenský distribútor, spoločnosť VRGA, tiež hlási dočasnú nedostupnosť tohto produktu. Cena tejto kamery u nás je 429,99 Eur.

goprophotokina-1

Kameru GoPro Hero 5 sme si pozreli už na výstave Photokina v Kolíne nad Rýnom. Podľa našich prvých skúšok je to poriadne vylepšenie voči GoPro Hero 4 v smere k rozlíšeniu 4K s vysokou opakovacou frekvenciou, ovládaniu jedným tlačidlom alebo hlasom, dotykovým displejom a vodotesnou konštrukciou. Plynulá stabilizácia obrazu, kvalitný zvuk a zachytávanie profi fotografií sa tu kombinuje s GPS prijímačom. A samozrejme k tomu aj vlastný cloud na nahratie vašich záberov aj bez nutnosti použitie fyzického pamäťového média.

goprophotokina-3

Kamery GoPro Hero 5 však v obchodoch nie sú a to nielen na Slovensku. Chýbajú po celom svete. Akcie spoločnosti GoPro so sídlom v Kalifornii tak v piatok spadli z 11,94 USD na 9,90 USD. A investori tejto firmy začínajú byť nervózni.

goprophotokina-6

Prezident firmy GoPro zvolal do San Matea analytikov a vysvetľoval im situáciu. Údajne bola spôsobená nesprávnym odhadom požiadaviek a tento stav bol odhalený príliš neskoro. Aktuálne už produkčné linky bežia naplno a výroba by mala byť plynulá.

goprophotokina-5

Isté problémy s výrobou hlási firma aj v prípade svojho prvého drona, ktorým je Karma. Tu však dodávky do obchodov neboli tak krátené ako sa to stalo pre kameru GoPro Hero 5.

Viac o kamere GoPro Hero 5: 

VIDEO TOUCHIT: Kamera GoPro Hero 5 a dron Karma na výstave Photokina

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.