Oba modely sú odolné voči vode a zvládnu natáčanie videa v rozlíšení 4K.

Spoločnosť GoPro predstavila takmer po dvoch rokoch novú generáciu svojich akčných kamier. Novinka sa podľa očakávaní nazýva GoPro Hero5 a bude dostupná v dvoch prevedeniach.

Lacnejší model GoPro Hero5 Session sa bude predávať za cenu 299 dolárov a je o trochu menší ako verzia Black. Tá stojí o 100 dolárov viac a má 2-palcový dotykový displej.

Ostatné parametre sú veľmi podobné. Akčné kamery ponúkajú odolnosť voči vode a to aj bez nutnosti použitia ochranného obalu. Zvládnu ponorenie do hĺbky 10 metrov.

Kamery umožňujú natáčať video v rozlíšení až 4K pri 30 fps. Nechýba možnosť snímať statické obrázky – v rozlíšení 12MP pre Black verziu a 10MP v prípade Session. Dáta sa automaticky uploadujú do cloudu, keď sa kamera nabíja a GoPro Hero5 Black umožňuje ukladanie fotiek v RAW formáte.

Nové GoPro Hero5 kamery sú kompatibilné s existujúcim príslušenstvom. Môžete ich ovládať pomocou hlasu v cudzom jazyku alebo prostredníctvom jedného tlačidla.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit