Druhá generácia enginuAiPQ potvrdzuje stratégiu spojenia umelej inteligencie a internetu vecí (AIxIoT) pre vylepšenie obrazu.

TCL Electronics predstavil v premiére najnovší inteligentný nástroj na audiovizuálnu optimalizáciu: technológiu TCL AiPQEngine druhej generácie. Potom, čo tohto roku táto spoločnosť uviedla na trh rad televízorov s technológiou QLED , ide o ďalšie posunutie latky pri inováciách pre zvýšenie kvality zobrazovacích technológií.

Technológia použitá pri engine TCL AiPQEngine Gen2 využíva algoritmy strojového učenia. Nová technológia umožňuje využiť potenciál veľkoformátových televízorov TCL a dokáže zaručiť optimalizáciu obrazu a zvuku v reálnom čase podľa rôzneho charakteru a žánrov prehrávaného obsahu. Tiež prispôsobuje obraz i zvuk premenlivým podmienkam okolitého prostredia. Tiež sa dá prispôsobiť obraz a zvuk podľa zvykov v jednotlivých regiónoch.

TCL AiPQEngine Gen2 optimalizuje farby, kontrast a ostrosť obrazu v rozlíšení 4K HDR. AiPQEngine Gen2 umožňuje zobraziť digitálny obsah pôvodne v nižšom rozlíšení ako 4K prepočítaný na možnosti obrazovky 4K. Upraví farby aj kontrast. Platí to pre televízory TCL s technológiami QLED a Mini-LED. Obraz sa spracováva samostatne okienko po okienku.

Inteligentný výkon

TCL AiPQEngine Gen2 optimalizuje nastavenie obrazu podľa rozpoznaného typu obsahu, ako je krajina, nočné scény, animácia a pohyb. Mení aj nastavenie samostatne pre dej v popredí a na pozadí. Zobrazenie sa konštantne optimalizuje, lebo tento procesor rozozná nielen kvalitu rozlíšenia obsahu, ale aj žáner (napríklad celovečerný film alebo športový prenos). EngineAiPQEngine Gen2 zasahuje aj do zvuku televízora a hlasitosť sa automaticky nastavuje podľa hluku okolitého prostredia a zvukov okolia.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.