Turecko je prvá európska krajina, kde Google oficiálne spustil svoj projekt.

Úlohou iniciatívny Android One je sprístupniť moderné technológie a smartfóny čo najväčšiemu počtu používateľov. Tento projekt odštartoval v rozvojových krajinách, kde Google predáva cenovo dostupné telefóny s minimálne upravenou verziou systému Android. Smartfóny majú základné hardvérové parametre, avšak obyvatelia daných krajín ich môžu kúpiť za veľmi atraktívnu cenu.

Android One sa teraz rozširuje aj do Európy. Prvou krajinou je Turecko, kde sa Google dohodol na spolupráci so spoločnosťou General Mobile. Android One zariadenie v tejto krajine sa však výrazne odlišuje od cenovo dostupných modelov, ktoré Google ponúka v rozvojových krajinách. Je vybavený procesorom Qualcomm Snapdragon 410 (v ostatných krajinách je použitý procesor Mediatek), 2 GB operačnou pamäťou a 5-palcovým HD displejom s ochranným sklom Gorilla Glass 4. Nechýba 13MP fotoaparát a podpora LTE pripojenia. Jeho cena by sa mala pohybovať na úrovni 240 EUR.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit