Proton má samostatnú ponuku pre firmy, ktoré získajú súkromný cloud.

VPN, emaily, kalendár a šifrovaný cloud pre bežných ľudí poznáme. Riešenie Proton Drive for Business je cielené na firmy, ktoré vďaka novej službe a účtovaniu aj podľa používateľských kont majú k dispozícii bezpečný cloud. Služba ponúka to, na čo ste zvyknutí v rámci iných služieb. Teda napríklad zdieľanie súborov, práca na dokumentoch v reálnom čase cez vlastnú aplikáciu na tvorbu dokumentov, a to všetko s koncovým šifrovaním.

End-to-end šifrovanie môžete využiť aj na bežnom Proton Cloude, verzia pre biznis je kompatibilná s nariadeniami ako GDPR alebo HIPAA. Tým sa otvára možnosť jej nasadenia do odvetí ako sú financie, výskum alebo napríklad právne služby. Práve koncové šifrovanie je najväčšou odlišnosťou od mnohých cloudových služieb na trhu.

docs-in-proton-driveZdroj: Proton

Proton Drive for Business je k dispozícii v troch predplatných s najlacnejším Professional od 5,99 eura na používateľa za rok. Ponúka 1 TB cloudový priestor a 365-dňovú históriu súborov. Od verzie Suite za 12,99 eura na používateľa a rok získate aj všetky ostatné služby a 10-ročnú históriu súborov. Kompletná ponuka je zverejnená na stránke Protonu.

Služby podobného charakteru existujú aj u iných poskytovateľov. Na koncové šifrovanie v Google Disk alebo OneDrive zabudnite. Avšak aj tieto cloudové úložiská majú zvýšenú ochranu dát pre podnikové účty. Tu je rozdiel v tom, že Proton Drive má e-2-e šifrovanie už v základe aj pre bežných ľudí. Viac informácií nájdete na tejto stránke. Okrem toho má aj bezplatnú VPN službu.

proton-business-driveZdroj: Proton

Zdroj: Proton

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.