Kalendár Google dostal novú konkurenciu.

Proton si získal popularitu používateľov na celom svete svojou službou ProtonMail. Tá predstavuje alternatívu k Gmailu a ďalším veľkým emailovým službám, pričom púta pozornosť dôrazom na skutočnú ochranu súkromia a end-to-end šifrovanie. Ďalšie informácie o tejto službe si môžete prečítať v samostatnom článku.

Proton okrem emailu poskytuje aj ďalšie služby, ako je VPN služba a kalendár, ktorý bol dlhú dobu dostupný pre zariadenia so systémom Android v beta verzii. Aktuálne je však k dispozícii už vo finálnej verzii, pričom aplikáciu Proton Calendar nájdete v obchode Google Play. Očakávame, že iOS verzia pribudne v blízkej budúcnosti.

Proton Calendar sľubuje end-to-end šifrovanie, ochranu súkromia a nevyužívanie osobných dát používateľov v prospech služby. Kalendár poteší aj prehľadným a moderným dizajnom. Aplikácia ponúka väčšinu funkcií bezplatne, niektoré z nich sú platené.

Pokiaľ by vás Proton Calendar zaujal natoľko, že by ste ho chceli využívať ako vašu primárnu aplikáciu na správu kalendára, svoj existujúci kalendár môžete do Protonu presunúť pomocou nástroja Easy Switch.

Zdroj: Proton

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit