Pokiaľ vám nevyhovuje Gmail alebo Outlook, ProtonMail je atraktívna alternatíva.

ProtonMail je nová emailová služba, ktorá v testovacej prevádzke funguje od roku 2014. Služba je aktuálne dostupná pre širokú verejnosť a okrem webového rozhrania ponúka aj aplikácie pre Android a iOS.

Emailový klient ponúka pekné a prehľadné používateľské rozhranie. V porovnaní s konkurenciou chce zaujať najmä pokročilým zabezpečením vašich dát. Služba šifruje obsah emailových schránok, takže pri vytváraní konta si musíte nastaviť dve heslá – jedno na prihlásenie do služby, druhé pre prístup k emailom. Pokiaľ toto heslo stratíte, máte smolu a emaily si už neprečítate. Nepomôže vám ani prevádzkovateľ služby, musíte si vytvoriť nové konto.

V prípade záujmu navštívte oficiálny web protonmail.com. Ten obsahuje odkazy na mobilné aplikácie a takisto si môžete rýchlo vytvoriť nové konto. Bezplatný účet obsahuje 500 MB úložisko pre elektronickú poštu a podporu dvojfaktorového overenia identity.

Zdroj: NextWeb

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit