Čínska spoločnosť Protruly priniesla na tohtoročné MWC do Barcelony smartfón, ktorý jednoznačne vyčnieva z radu. 

V časoch, kedy sa väčšina smartfónov od rôznych výrobcov podobá ako vajce vajcu, sa o mierny rozruch postarala čínska spoločnosť Protruly s modelom Darling. Už na prvý pohľad je každému jasné, že s niečím podobným sa zatiaľ nestretol. Smartfón je výnimočný vďaka unikátnej zabudovanej 360° kamere. Tej sa však musel podriadiť aj celkový dizajn a telefón preto pôsobí zaujímavo, až bizarne. Predovšetkým jeho dĺžka je výrazne väčšia, než na akú sme zvyknutí. Je to spôsobené práve kamerou situovanou v jeho hornej časti, ktorej šošovka z oboch strán vystupuje.

Čo sa parametrov týka, Protruly Darling je vybavený 5,5 palcovým Full HD displejom, Androidom vo verzii 6.0 Marshmallow a dvojicou 13 Mpx fotoaparátov. O jeho chod sa postará 10 jadrový MadiaTek procesor s taktom 2,5 GHz spolu so 4 GB operačnou pamäťou. Interné úložisko má 64 GB a batéria 3560 mAh kapacitu. ProTruly Darling sa bude predávať v cene približne 570 eur, ale dostupná je aj jeho prémiová verzia za cca 1230 eur. Tá bude vyzerať luxusnejšie vďaka použitiu kože namiesto skla v okolí kamery, no najmä pozlátenému pásiku, do ktorého je zapustená štvorica diamantov.

Smartfón by mal byť pravdepodobne oficiálne dostupný výhradne pre domáci trh. Ako vyzerá ovládanie tejto novinky? Presvedčte sa sami v krátkom videu nižšie.

Zdroj: Digital Trends