Dokáže zmierniť negatívne dopady obmedzení, ktoré boli na spoločnosť uvalené.

Portál Huawei Central informuje, že 17. mája bolo spoločnosťou Soyealink Digital Source Technology na trh uvedené prvé 5G puzdro pre Huawei smartfóny. Cena príslušenstva je 799 juanov, čo je v prepočte približne 112 eur. Táto revolučná novinka dokáže Huawei smartfónom so 4G pripojením umožniť prístup do 5G siete.

Okamžite použiteľné 5G puzdro je určené pre modely Huawei P50 a P50 Pro. Okrem tradičných otvorov na kamery a ovládacie prvky, má dizajn prispôsobený k využívaniu v 5G sieti, čiže aby sa do neho zmestilo všetko dôležité, k tomuto účelu bolo potrebné prispôsobiť niektoré jeho časti.

Inštalácia na telefóny je jednoduchá. Puzdro s modemom a eSIM stačí jednoducho nasadiť na smartfón a pripojiť ho prostredníctvom USB-C k portu telefónu. Následne si už používateľ podľa pokynov na obrazovke nastaví vlastné pravidlá pre používanie 5G siete.

5G puzdro pre Huawei P50 a P50 ProZdroj: HuaweiCentral
5G puzdro pre Huawei P50 a P50 Pro

Je potrebné pamätať na to, že puzdro nie je žiadna “mušia váha”. Má hmotnosť 52 g a hrúbku 3,2 mm, čo naznačuje, že napríklad taký Huawei P50 Pro s hmotnosťou 195 g bude vo vrecku nohavíc poriadne cítiť. Ďalšou nevýhodou pri používaní tohto príslušenstva je vyššia spotreba batérie smartfónu. Nepredpokladáme, že by išlo o niečo zásadné, ale 5G modem v puzdre je potrebné napájať.

Aj napriek tomu, že Huawei sa nechal už skôr počuť, že podobné puzdro pripravuje, zatiaľ o ňom nemáme žiadne potvrdené informácie. Predpokladáme však, že predstavenie tohto puzdra by mohlo prebehnúť niekedy v júni.

Zdroj: Huawei Central

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.