G-Squad GSW-H1000 majú množstvo senzorov a robustný dizajn.

Ide o prvé odolné inteligentné hodinky série G-Shock, ktoré využívajú platformu Google Wear OS. Model GSW-H1000 je súčasť radu Casio G-Squad Pro. Má množstvo športových funkcií a je tiež prvým modelom série, ktorý má farebný displej. Novinka má podľa očakávania robustný vzhľad s titánovou zadnou časťou pre extra odolnosť. Tento model má vďaka použitým materiálom zvýšenú odolnosť voči nárazom a vode až do 200 m. 

Zásadnou novinkou je pritom operačný systém Wear OS a dvojvrstvový displej so stále zapnutým LCD displejom pre zobrazenie času v kombinácii s farebným LCD panelom, ktorý dokáže zobrazovať mapy, upozornenia, údaje senzorov a ďalšie informácie. Tieto možnosti sa v modelovom rade objavujú prvýkrát, pričom prvý smart model značky je Pro Trek, ktorý takisto používa Wear OS.

Casio G-Shock

Zdroj: Engadget

Hodinky sú vybavené senzormi, vrátane GPS, optického snímača srdcového tepu, kompasu, altimetra a senzora na meranie barometrického tlaku a ďalších. Súčasťou výbavy je aj aplikácia Casio app pre 24 možností indoorového tréningu a 15 aktivít vrátane behu, cestnej cyklistiky a plávania alebo extrémnejších športov, ako je surfovanie a snowboarding. 

Platforma Wear OS poskytuje prístup k upozorneniam zo smartfónov a k množstvu aplikácií a asistentovi Google. Za negatívum môžeme považovať výdrž batérie, ktorá je v kombinácii s farebným displejom iba 1,5 dňa. V šetriacom režime druhého displeja sa výdrž predĺži až na jeden mesiac.

Hodinky Casio G-Squad Pro GSW-H1000 budú dostupné v červenej, čiernej a modrej farbe. Cena sa bude pohybovať na úrovni približne 700 eur. Uvedenie na trh má byť v polovici mája. Pre viac informácií navštívte stránky spoločnosti Casio.

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

Nové inteligentné hodinky od Applu budú viac zamerané na športovcov

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.