Nový rad telefónov Samsung Galaxy S23 bude predstavený zrejme v januári alebo februári budúceho roka a už sa objavujú prvé úniky o jeho vzhľade.

Vďaka tomuto aktuálnemu môžeme mať základnú predstavu, ako bude vyzerať stredný model tejto produktovej línie, teda Galaxy S23 Plus. Na základe renderov, za ktoré vďačíme známym zdrojom podobných únikov Smartprix.com a @OnLeaks, vidieť, že po dizajnovej stránke sa zariadenie v porovnaní s aktuálnou generáciou dočká viacerých zmien.

Hoci Galaxy S23 Plus má mať rovnako tri objektívy ako jeho predchodca, „ostrovček“ okolo nich je preč. Namiesto toho je každý samostatne vyvýšený, podobne ako u súčasného Galaxy S22 Ultra. Smartprix.com tiež konkretizuje, že uhlopriečka displeja zostane zachovaná na úrovni 6,6 palca a dôjde len k miernej zmene rozmerov. Tie by mali byť 157,7 x 76,1 x 7,6 mm, zatiaľ čo aktuálna generácia ich má 157,4 x 75,8 x 7,6 mm.

Zdroj: Smartprix.com/@OnLeaks

Zmena dizajnu nemá nastať ani u predného fotoaparátu, USB-C portu či reproduktorov. Na renderoch síce nevidieť slot na SIM kartu, avšak Smartprix.com tvrdí, že na finálnom zariadení bude umiestnená na spodnej hrane, rovnako ako u Galaxy S22 Plus.

Ostatné informácie o telefóne sú zatiaľ veľmi skromné. Jeho modelové označenie by mohlo byť SM-S9160 a výrobca by mohol použiť procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, respektíve na niektorých trhoch vlastný Samsung Exynos 2300.

DOPLNENÉ: Len pár hodín po prvom úniku sa objavili aj informácie o budúcom Galaxy S23, teda základnom modeli. Ten si tiež zachová veľkosť displeja 6,1-palca a dôjde z miernej zmene rozmerov zo 146,3 x 70,8 x 7,6 mm na 146 x 70,6 x 7,6 mm. Špecifikácie by mali byť rovnaké ako u modelu S23 Plus, okrem väčšej batérie s 3900 mAh. Na ďalšom twitterovskom účte s leakmi @Ice Universe sa objavil aj render. No a do tretice, už sú k dispozícii aj uniknuté informácie o vlajkovej lodi S23 Ultra.

Zdroj: IceUniverse

Zdroje: Smartprix.com, @OnLeaks

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.