Po nedávnom úniku prvých informácií o vzhľade pripravovaných modelov Samsung Galaxy S23 a S23 Plus sa objavili ďalšie. Tentoraz o budúcej vlajkovej lodi výrobcu.

Aj teraz ide o rendery, ktoré pochádzajú zo známeho a dôveryhodného zdroja Smartprix.com. Pri pohľade na ne sa zdá, že Samsung nechcel zbytočne meniť to, čo mu funguje a zmeny v dizajne nového telefónu budú minimálne. S23 Ultra však zrejme nebude mať až tak zaoblené hrany ako aktuálny model, ale budú viac sploštené. To je znak typický pre všetky nadchádzajúce Galaxy smartfóny.

S 23 by zároveň mal mať užšie okraje okolo displeja, ktoré vraj budú najužšie zo všetkých doterajších telefónov radu Galaxy. Zmena by mala nastať aj pri dvoch menších objektívoch zadného fotoaparátu, ktoré by mali byť v jednej rovine so zadným krytom a nevyčnievať nadeň ako u súčasnej generácie.

Otáznou je prítomnosť stylusu S-Pen. Objavili sa totiž fámy, že už naň v telefóne nebude slot, ale aktuálne rendery ho zobrazujú na tom istom mieste ako u Galaxy S22 Ultra. Na definitívu si tak budeme musieť počkať.

Podobne ako u dvoch nižších modelov, aj S23 Ultra by mala mať zhruba rovnaké rozmery ako jej predchodca. Konkrétne to má byť 163,4 x 78,1 x 8,8 mm (S22 Ultra má 163,3 x 77,9 x 8,9 mm). Displej má mať tiež rovnakých 6,8 palca, ale podľa Smartprix bude vylepšený po stránke najvyššieho jasu, presnosti farieb či HDR režimu.

Čo sa týka technických špecifikácií, spomína sa procesor Snapdragon 8 Gen 2 a 200 Mpx fotoaparát. Modelové označenie nového smartfónu by malo byť SM-S9180.

Zdroj: Smartprix.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.