Nezisková organizácia Falck organizuje bezplatné kurzy prvej pomoci pre najmenších. Tie prebiehajú na materských a základných školách. Projekt sa úspešne rozšíril aj do online prostredia.

Vďaka grafickému štúdiu Truben, ktoré graficky spracováva aj náš časopis TOUCHIT, dostal projekt originálny multimediálny rozmer a je k dispozícii na www.zachranarfalko.sk.

Ide o sériu krátkych príbehov, ktoré deti zapájajú nielen do úlohy diváka, ale vyzývajú ich zároveň k interaktivite. Deti sa rozhodujú, akým smerom sa bude uberať príbeh.

V krátkych video príbehoch, vystupujú animované postavičky, ktoré vytvoril úspešný slovenský ilustrátor Matej Mazák. Deti sa tak stretnú so  záchranárom Falkom, medveďom Macom, líškou Elenkou, veveričkou Emou, ježkom Samkom, diviakom Marošom a bobrom Samom.

Interaktívne príbehy sú pútavé a krátke, aby si udržali pozornosť detí.  Vďaka nim sa deti naučia ako uložiť človeka do stabilizovanej polohy, ako reagovať pri dusení, popáleninách či ako privolať pomoc alebo správať sa počas búrok s bleskami.

Ak chcete vaše deti milou a hravou formou naučiť niečo nové a nebude to iba zabíjanie času na tablete, potom rozhodne kliknite na www.zachranarfalko.sk

Tomas Buransky

Tomas Buransky
Mám rád nové veci a preto je skvlelé, že vďaka mojej práci sa môžem venovať marketingu v spojení s tými najnovšími technológiami.