Snímka od producentov Joela Bretona, Enza Sistu a Rodriga Cerqueira bude mať premiéru na najväčšom nezávislom festivale Európy Raindance Film Festival

Spoločnosť Vive Studios dnes predstavila prvý celovečerný film pre VR 7 Miracles. Film vznikol v spolupráci medzi Panogramma a Film Production Consultants, produkcie sa ujali Joel Breton a Enzo Sisto, ktorí majú na svojom konte kasové trháky ako Avengers: Age of Ultron, Umučenie Krista, alebo Piráti z Karibiku. 7 Miracles sa svoju premiéry dočká 3. októbra počas 26. ročníka najväčšieho nezávislého filmového festivalu Európy Raindance Film. Tam sa bude tiež uchádzať o cenu Grand Jury: Best Immersive Story za najviac strhujúci príbeh. Film 7 Miracles bude dostupný pre všetky VR headsety koncom roka 2018.

Príbeh 7 Miracles sa venuje siedmim zázrakom Ježiša Krista z evanjelia podľa Jána. Sedemdielny VR zážitok pohltí divákov v kulisách biblického príbehu ohromujúcimi zábery, ktoré vznikali pomocou fotogrametrie a objemového snímania. Tieto technológie zabezpečili perfektne ostré 8K zábery aj trojrozmerné 3D scény.

„Sme nadšení, že môžeme posunúť hranice rozprávania príbehov vo virtuálnej realite vďaka snímke 7 Miracles“ vyjadril sa Joel Breton, GM v společnosti Vive Studios. „Náš úžasný filmový štáb neúnavne pracoval na priekopníckych technológiách pre filmovú virtuálnu realitu aby vrátil divákov späť v čase a aby osobne zažili Ježišove zázraky.“

„Práca na tomto projekte bola pre mňa i pre môj tím skvelou skúsenosťou. Táto nová kinematografická VR technológia nám dala možnosť rozprávať príbeh tak, že sa do neho divák skutočne vcíti,“ uviedol Enzo Sisti, výkonný producent filmu 7 Miracles.

Snímka 7 Miracles režíroval Rodrigo Cerqueira (Jesus VR: The Story of Christ) a spolurežíroval Marco Spagnoli (Hollywood Invasion, Hollywood on Tiber, Walt Disney and Italy – A Love Story). Producentmi tohto VR snímku sú Enzo Sisti (Aquaman, Wonder Woman, Avengers: Age of Ultron, Umučenie Krista), Joel Breton (Piráti z Karibiku, Unreal, Anno 1602, Terrarria) a Rodrigo Cerqueira. Snímka 7 Miracles sa natáčala v Ríme a v Matere, kde sa natáčali úspešné snímky ako Umučenie Krista a Ben Hur.

Značky: