Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Vozidlo MINI John Cooper Works E PROtotype predstavuje, ako vôbec prvý elektrický model od MINI John Cooper Works, významný míľnik. Tento prototyp s nápadným dizajnom a pokrokovým elektrickým pohonom stelesňuje záväzok automobilky MINI smerom k inováciám a k elektromobilite.

MINI John Cooper Works E oslávi svetovú premiéru koncom tohto roka a predstavuje odvážny krok vo vývoji automobilky MINI. Spája bohaté dedičstvo značky so špičkovou technológiou. Paleta modelov s označením John Cooper Works bude v budúcnosti zahŕňať benzínové, aj plne elektrické modely.

Ako odkaz na historické víťazstvo modelu Mini Cooper S na Rely Monte Carlo 1964 pred 60 rokmi dostane pretekárske vozidlo výraznú kamufláž navrhnutú tímom MINI Design Team a štartovacie číslo 37, ktoré pripomína výrazný historický úspech. Tento znak slúži aj ako pocta bohatej tradícii motoristického športu spätej s automobilkou MINI.

Dynamická premiéra na festivale rýchlosti v Goodwoode ponúka pohľad do budúcnosti vysokovýkonných elektrických vozidiel a predstavuje ikonický dizajn a konštruktérske schopnosti automobilky MINI. Fanúšikovia aj automobiloví nadšenci môžu pri zdolávaní náročného stúpania do kopca očakávať nezabudnuteľnú prehliadku schopností vozidla MINI John Cooper Works E PROtotype.

Festival rýchlosti v Goodwoode sa koná štyri dni od 11. do 14. júla 2024.

Značky: