Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

ZyXEL predstavuje nové portfólio výkonných LTE produktov vrátane modelu LTE4506, ktorý je prvým HomeSpot routerom kompatibilným s LTE kategórie 6 aj so štandardom 802.11ac.

Ako jeden z produktov pre mobilný prístup Wi-Fi HomeSpot router 4G LTE-A štandardu 802.11ac umožňuje spojenie s rôznymi mobilnými širokopásmovými službami po celom svete, k čomu slúži najnovšia technológia agregácie pásiem kompatibilná s LTE, DC-HSPA+/ HSPA/ UMTS a EDGE/ GPRS/ GSM. Model LTE4506 je jediným mobilným domácim routerom kompatibilným s LTE kategórie 6. Pomocou technológie agregácie pásiem router pri downlinku dosahuje rýchlosti prenosu dát až 300 Mbps, čo je dvakrát viac než u kategórie 4.

Vďaka najnovšej Wi-Fi technológii štandardu 802.11ac router LTE4506 Wi-Fi služby poskytuje v dvoch pásmach (2,4 GHz a 5 GHz) a dokáže súčasne podporovať až 32 užívateľov. Funkciu zdieľania Wi-Fi je možné jednoducho spustiť jednoduchým stlačením tlačidla. Medzi ďalšie prednosti routeru patrí micro USB konektor pre flexibilné nabíjanie a gigabitový LAN port pre káblové zariadenia.

„Router LTE 4506 umožňuje rýchlejšie sťahovanie a prenos dát zo 4G siete, čo z neho robí ideálneho spoločníka na každej rodinnej dovolenke a tiež pre užívateľov z radov malých podnikov. Vďaka tomuto routeru naviac poskytovatelia služieb môžu svojim zákazníkom ponúknuť väčšiu sieťovú kapacitu a nové aplikácie a služby, ktoré vyžadujú vyššie prenosové rýchlosti, ako napr. mobilné streamovanie videa a hranie hier,“ poznamenáva Martin Bratičák, Head of Channel CEE, ZyXEL.

ZyXEL ďalej na veľtrhu MWC 2016 predstavuje vonkajší 4G router LTE 7410, multimodálny router LTE 7460 a prenosný LTE router WAH7706. Spoločnosť tak ponúka komplexné portfólio LTE produktov, ktoré uspokoja požiadavky rôznych užívateľov na rýchlu bezdrôtovú konektivitu.

„Dopyt po nonstop širokopásmovej mobilnej konektivite pre viacero zariadení rastie raketovou rýchlosťou, o čom svedčí aj 79 miliónov 4G subskripcií v Európe v roku 2015 a boom technológií kompatibilných so štandardom 802.11ac,“ dodáva Martin Bratičák. „Tento trend ešte zosíli po uvedení ďalších šikovných zariadení a s tým, ako sa v roku 2016 realitou stane internet vecí. Portál Štatista odhaduje, že počet 4G subskripcií do roku 2020 vzrastie na 267 miliónov.“

Značky: