Postupne vychádzajú na svetlo sveta prvé dojmy a testy nových iPhonov, ktoré napovedajú, že nové „jablká“ sú skutočne vylepšené.

Tento test sa týka rýchlosti prenosu mobilných dát cez LTE, ktorý bol vykonaný v USA, pomocou služby www.speedsmart.net. Prvé testy rýchlosti prenosu mobilných dát cez LTE v iPhone Xs/Xs Max boli vykonávané na troch najväčších amerických mobilných operátoroch: T-Mobile, Verizon a AT&T. Rovnakému testu bol podrobený aj minuloročný model – iPhone X.

Na grafe je vidieť obrovský nárast rýchlosti prenosu mobilných dát cez LTE. Sú to viac ako dvojnásobné rýchlosti pri sťahovaní (download) oproti predošlej verzii. Mierny nárast je vidieť aj na odosielaní dát (upload). Horný riadok je sťahovanie, dolný odosielanie dát. Ťažko povedať, či sa to rovnakým spôsobom prejaví aj u nás, ale dúfame, že áno. Samozrejme sa na to pri recenzii zameriame.

Nárast rýchlosti prenosu mobilných dát cez LTE je daný tým, že Apple do noviniek integroval technológiu 4×4 MIMO. Tou však disponuje iba iPhone Xs a Xs Max. Lacnejší tohtoročný model, iPhone Xr, používa staršiu technológiu 2×2 MIMO, rovnako ako aj minuloročná vlajková loď – iPhone X.

Okrem technológie 4×4 MIMO dostali do vienka novinky aj podporu QAM a LAA, čo sú ďalšie rádiové technológie, ktoré pomáhajú zlepšovať rýchlosti a silu/intenzitu signálu.

Zdroj: 9to5mac.com

Prečítajte si aj:

Apple Music: Novinky, o ktorých by ste mali vedieť

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE