Teraz, keď už označenie rýchlosti 5G nie je iba marketingovým nástrojom, ale skutočnou špecifikáciou, začína sa špekulovať, že ktorý výrobca príde ako prvý so zariadením, ktoré bude podporovať novú definíciu mobilnej rýchlosti.

Huawei plánuje vydať svoj prvý 5G smartfón v druhej polovici budúceho roka. Naznačuje to snímka, ktorú zdieľal na summite Huawei, globálny analytik v Shenzhene. Ešte pred uvedením mobilného zariadenia sa dostane na trh prvý mobilný hotspot Huawei s podporou 5G.

Očakáva sa, že produkty s podporou 5G siete budú využívať mobilné čipy z vlastnej produkcie Huawei. Spoločnosť odhalila začiatkom roka na MWC v Barcelone modem Balong 5G01. Ten by sa mohol objaviť vo vyššie uvedenom hotspote.

Vzhľadom na časové naplánovanie v druhej polovici roka 2019 predpokladáme, že adeptom na mobilné zariadenie spoločnosti Huawei, ktoré bude podporovať sieť piatej generácie, by mohol byť práve Mate 30. Je to za predpokladu, že v tomto roku bude aj Mate séria postupovať číselným označovaním po vzore modelového radu P.

zdroj: gsmarena

Prečítajte si aj:

Huawei Mate 20 prešiel testom Antutu. Konkurenciu nechal ďaleko za sebou

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.