Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Model BMW Z3 sa dostal do povedomia predovšetkým ako služobné vozidlo Jamesa Bonda, ktorý na ňom jazdil vo filme Zlaté oko.

Pre svoje netypické tvary a nadčasový dizajn, ktorý vytvoril Džodži Nagašima (sám jeden model Z3 vlastní), má mnoho fanúšikov aj dnes. Pritom pôvodný projekt vznikal ako dizajnové cvičenie pre mladých študentov, ktorých viedol Džodži Nagašima, až sa časom vedeniu automobilky zapáčil tak, že ho poslali do sériovej výroby. Nadviazal tak na dlhú tradíciu vzrušujúcich roadsterov značky BMW s dlhou kapotou a sedadlami takmer pri zadných kolesách.

Medzi priaznivcov modelu BMW Z3 patrí aj Norbert Bozóky, ktorý sa rozhodol usporiadať stretnutie majiteľov a milovníkov tohto výnimočného vozidla. Zámer sa mu podarilo zrealizovať v sobotu 24. júna 2023. Vozidlá a ich majitelia sa stretli najprv pri kaštieli v Bernolákove, odkiaľ vyrazili na vyhliadkovú jazdu cez Pezinskú Babu, kde ich čakal spoločný obed. Následne kolóna smerovala cez Bratislavu a most SNP s ikonickou reštauráciou UFO až do Čunova, kde členovia zrazu navštívili galériu Danubiana a prezreli si zážitkovú výstavu BMW Private Collection Summer Festival 2023.

Ako na každom poriadnom zraze, aj v tomto prípade organizátori vyhlásili najkrajšie zúčastnené vozidlá. Víťazmi prvého ročníka sa stali Roadster BMW Z3M v unikátnej zlatej farbe, červené Coupé 2.8i a BMW Z3 Roadster v zaujímavej zelenej kombinácii z Českej republiky.

Podujatia sa zúčastnilo celkovo 35 vozidiel BMW Z3 a medzinárodnú účasť podčiarkli aj tri exempláre z Českej republiky. Na zraz sa dostavili aj špeciality ako model BMW Z3M s výkonom 236 kW (321 k), alebo tri málo vídané vozidlá Z3 Coupé.

Účastníci odchádzali domov z tohto nanajvýš štýlového otvorenia leta plní dojmov, s novými zážitkami a už sa tešia na ďalší ročník tohto podujatia.

„Model BMW Z3 patrí na slovenskom trhu medzi skôr zriedkavé vozidlá, no i tak si našiel základňu svojich fanúšikov. Za jeho popularitou sa skrýva fakt, že ide o relatívne dostupné a veľmi dobre ovládateľné vozidlo s pohonom zadných kolies a nízkou hmotnosťou. Vďaka výkonným motorom dosahuje jazdné vlastnosti, ktorými nadväzuje na dlhú históriu roadsterov značky BMW a naplno stelesňuje radosť z jazdy. Preto bolo pre nás potešením, že sme mohli podporiť prvé stretnutie majiteľov vozidiel BMW Z3 a obohatiť ich zraz prítomnosťou aktuálneho modelu BMW Z4, aby sme tak ukázali, kam sa vývoj tohto modelu posunul v súčasnosti,“ uviedol Milan Stupka zo spoločnosti BMW Slovenská republika.

Značky: